Cât mai ține vremea rea. Ce zone vor fi lovite de ciclonul care face ravagii în Europa, când scăpăm de furtuni

Cât mai ține vremea rea. Ce zone vor fi lovite de ciclonul care face ravagii în Europa, când scăpăm de furtuni

Meteorologii au anunțat cât mai ține vremea rea . Ciclonul mediteranean care a făcut ravagii în Italia se îndreaptă spre sudul și estul Europei. Țara noastră va fi mai puțin afectată, fenomene extreme fiind prezente, dar la o intensitate redusă.

Ciclonul mediteranean face ravagii în Europa FOTO Shutterstock

Din cauza acestor fenomene, în mai multe state europene au fost emise atenționări cod roșu de furtuni și inundații.

"Vorbim despre un ciclon care s-a dezvoltat în Marea Mediterană. Este activ cu precădere deasupra Italiei și zonei Mării Adriatice. Își extinde însă influența deasupra celei mai mari părți a Peninsulei Balcanice, spre Europa Centrală, chiar înspre partea de sud a Poloniei și Germaniei.

Activitatea este intensă cu cât sistemul frontal al acestui ciclon are o legătură înspre un alt ciclon care evoluează în partea de nord-est a continentului, deasupra Mării Baltice, a Țărilor Baltice. Sigur că suntem afectați și noi, însă ne situăm la periferia estică a acestui sistem depresionar, de aceea mai afectată este jumătatea de vest a teritoriului țării noastre, cu atenționarea cod galben care a intrat în vigoare pentru Oltenia și partea de sud-vest a Munteniei", a explicat la Antena 3 CNN , Florinela Georgescu, director în cadrul ANM.

Temperaturi scăzute

Joi, 18 mai, conform meteorologilor, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi, mai ales în prima parte a intervalului, în Banat, Crișana, local în Oltenia, Transilvania, Maramureș și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, sub cele specifice perioadei în regiunile vestice și sud-vestice și în jurul celor normale în rest, se vor încadra, în general, între 16 și 24 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade Celsius. Spre sfârșitul intervalului izolat se va forma ceață.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei când trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 22 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 10 și 13 grade Celsius.

Ploile sunt prezente, dar se încălzește

Vineri, 19 mai, deși vremea va fi ușor instabilă se va încălzi în cea mai mare parte țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, în special după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul țării, cu precădere în jumătatea de vest. Izolat vor fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, precum și în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Capitală vor fi înnorări după-amiaza și seara când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 11 și 13 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu