Cât persistă în sânge THC, substanța psihoactivă din cannabis. Vei ieși sigur pozitiv la drugtest

Cât persistă în sânge THC, substanța psihoactivă din cannabis. Vei ieși sigur pozitiv la drugtest

Medicii atrag atenția că nu este de joacă niciodată cu drogurile, fie consumate și ocazional. În afara faptului că pot da dependență, acestea ies „la lumină“ la o simplă verificare cu drugtestul, astfel că șoferii în primul rând ar trebui să se ferească în a le folosi.

Cultură de cannabis FOTO DIICOT

Tinerii din România au ajuns să aibă la îndemână drogurile, în special cannabis, sub diferite forme. Cele mai răspândite sunt țigările, dar specialiștii atrag atenția că fumatul, inclusiv cel pasiv, este periculos, pentru că drogul ajunge, astfel, în sânge. Și rămâne acolo o perioadă destul de lungă.

THC-ul persistă câteva săptămâni în sânge, deci trebuie să fim atenți. După fumatul pasiv este posibil să ne pozitivăm nu numai la testele de drugtest, dar e posibil să ne pozitivăm și la probele de sânge”, a declarat, pentru „Adevărul”, dr. Cristian Paparău, șeful SML Târgoviște.

Uleiul de cannabis, inofensiv

Uleiul de cannabis este inofensiv, spune medicul, pentru că se folosește în scop medicial în multe afecțiuni.

Acolo poate apărea o problemă pentru că, teoretic, este făcut din CBD, care este cealaltă componentă a cannabisului fără efecte psihoactive. Cine spune că îl consumă și îl relaxează ori este placebo, ori are și THC, componenta psihoactivă. Uleiul de cannabis în sine nu ar trebui să dea efecte psihoactive. La drugtest va ieși pozitiv doar dacă este contaminat cu THC. Mai sunt articole pe net în care se arată că și în condiții de păstrare neadecvată a acestui ulei de cannabis, parte din componentele lui pot vira spre THC. Acum nu știu cât de bine sunt articolele aceste făcute”, explică dr. Paparău.

Evitați petrecerile unde se fumează

Atunci când la o petrecere, într-o incintă se fumează canabis, specialiștii ne recomandă să părăsim locația respectivă pentru că ne putem deveni pozitivi la testele pentru droguri.

Este posibil să ne pozitivăm nu numai la testele de drugtest, dar e posibil să ne pozitivăm și la probele de sânge, pentru că e vorba de fumatul pasiv. Îi vedem și în Bucureșt și în alte orașe, prin cartiere, pe puștanii care se întâlnesc și fumează în mașină. Poate nu fumează toți, dar fiind habitatul atât de mic și fumatul pasiv contează. Aici e problema și dacă stai suficient timp acolo te pozitivezi. E complicat de spus cât timp, pentu că una e să fumeze doi, alta e să fumeze cinci lângă tine. Fumatul pasiv de tutun se consideră fumat, la fel și cel de cabanis”, spune dr. Cristian Paparău, medic legist .

Dr. Cristian Paparău, medic legist SURSA Facebook C.P.

Dr. Cristian Paparău, medic legist SURSA Facebook C.P.

Acesta mai spune că trebuie să fim atenți la ce medicamente folosim, pentru că multe dintre ele ne pot scoate pozitivi la un control.

Medicamente precum oxicodonă (oxidolor), care este un opiaceu sintetic, spre deosebire de morfină, ne pozitivează . Sunt multe antitusive precum Codeină, Tusocalm, care pozitivează un drugtest. Pe prospectul acestor medicamente scrie vag aceste informații. Sunt sportivi tineri cu vreo durere de spate și le dă cineva un astfel de medicament, se duc la o competiție și acolo se constată că s-au dopat”, explică legistul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...