Cătălin Predoiu către Nicușor Dan: Până la ora 21,00 să spună dacă acceptă propunerea să se retragă

Cătălin Predoiu către Nicușor Dan: Până la ora 21,00 să spună dacă acceptă propunerea să se retragă

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, îi solicită reprezentantului USB, Nicușor Dan, să spună luni, până la ora 21,00, dacă acceptă propunerea de a se retrage din cursa electorală, în cazul în care sondajul nu îl dă pe el favorit pentru Primăria Capitalei.

"Propunerea mea și a PNL de a constitui un pact anti-PSD la alegerile locale din 5 iunie a intrat în linie dreaptă. Noi am făcut o propunere corectă, cinstită, în beneficiul bucureștenilor, și anume să dăm sprijin cu toții celui mai bine plasat candidat pe partea de centru dreapta. (...) Dacă dl Dan sau oricine altcineva este plasat într-un sondaj făcut de comun acord înaintea mea, eu și PNL îl vom sprijini astfel încât doamna Firea și PSD să nu strângă în brațe Bucureștiul până o să-l sufoce. Aștept aceleași cuvinte din partea dlui Dan și a oricărui alt candidat din partea de centru dreapta — și anume dacă eu sunt cel mai bine plasat în sondaje să primesc sprijinul lor pentru ca împreună să putem opri pericolul PSD", a spus Predoiu.

El a subliniat că Nicușor Dan trebuie să precizeze clar dacă se retrage din cursa electorală.

"Timpul trece în favoarea PSD și a doamnei Firea, de aceea îl rog pe dl Dan să spună clar, românește, răspicat, cum o spun și eu în fața bucureștenilor, dacă acceptă să se retragă și să sprijine cel mai bine plasat candidat în sondaj, așa cum eu am spus lucrul acesta, inclusiv azi. Chestiunea sondajului este partea tehnică, partea politică este miezul acestei oferte. Decizia cu cine mergem este cheia câștigului în fața pericolului PSD. Să ne comportăm ca oameni politici responsabili, să nu facem alba-neagra cu Bucureștiul — la asta se pricep cel mai bine PSD, doamna Firea și Pandele. (...) Vreau să acționăm bărbătește, corect, pe față, fără jocuri, cine e primul ia tot din spate. Aștept aceleași cuvinte, în fața bucureștenilor, de la dl Dan până diseară la ora 21,00. Să nu facem jocul PSD prin ezitări, prin orgolii", a arătat Predoiu.

El a afirmat că stă liniștit cu privire la sondaj. "Eu sunt un om serios, am spus ceva, ăla rămâne, dar timpul nu mai are răbdare, așteptam până la ora 21,00. Dacă nu se întâmplă ce am propus noi, mie mi se pare că aici e altceva. Și nici nu vreau să mă gândesc acum ce ar putea fi, dar nici nu voi tace. Așteptăm, deocamdată", a mai spus Predoiu.

Liberalul a arătat că nu a făcut nicio ofertă de tip troc pentru Nicușor Dan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria