Cătălin Tolontan îi răspunde lui Traian Băsescu

Cătălin Tolontan îi răspunde lui Traian Băsescu

Jurnalistul Cătălin Tolontan i-a răspuns preşedintelui Traian Băsescu, după ce s-a simţit atacat în interviul acordat de şeful statului la B1 TV.

"Lichele. Ştiti. Şi definitia din DEX doar primele 2 cuvinte, cand spun lichea, spun om fara caracter. Vedeam niste stalpi d-astia ai dreptatii si ai legii, si ei semnau sa le intre in firmele pe care le conduceau bani de la Crescent. Şi nu niste prostovani puneau la semnat astea, ci oameni de presa foarte informati. Atunci imi spun pana unde poate merge lichelismul in acest trust?", a comentat Traian Băsescu.

"Veți vedea că, înainte, ziarul împrumutase bani și de la acționarii fizici pe care-i avusese, de cîteva ori mai mulți decît de la Crescent. Așa se finanțează companiile, domnule președinte: prin împrumuturi, prin reinvestirea profitului, prin mărirea capitalului social. De ce de la Crescent? Pentru că așa au decis proprietarii ziarului, nu eu. Era Crescent o companie ilegală în 2004? Dacă furase banii poporului așa cum spuneți acum, de ce nu a existat o acțiune legală împotriva Crescent? De ce statul român accepta despre Crescent să fie acționară la multe companii din România și să facă afaceri aici? Atenție, companii cu care însuși statul făcea afaceri", a răspuns Cătălin Tolontan, pe blog .

"Domnule președinte, nu înțeleg motivul pentru care mă considerați ”lichea”. Dar nu voi coborî limbajul pentru că am credința că, atunci cînd o facem, pierdem cu toții, ca cetățeni. Vă propun altceva. Acum cîțiva ani, ați făcut insinuări publice despre mine, într-o conferință de presă, referitoare la cazul Ridzi. Ați bătut apropouri, iarăși fără să numiți, la adresa familiei mele, confirmîndu-mi astfel rodul amenințărilor rostite direct de Elena Udrea în plin dosar Ridzi. Ministrul Udrea mi-a zis atunci, chiar cînd Parlamentul, inclusiv PD-L vota ridicarea imunității Monicăi Ridzi, că ea nu e Ridzi și că va afla lucruri despre mine și despre familia mea, pentru că are mijloace la dispoziție. Departamentul de Stat al SUA n-a gustat momentul și episodul a fost înregistrat ca amenințare la adresa unui ziarist în raportul SUA pentru România", a scris Tolontan.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a făcut legătura între atacurile preşedintelui şi ancheta colegilor săi în cazul Galei Bute.

"Noi, cei de la Gazetă, care avem informaţii că în cazul Galei Bute, finanţată din bani naţionali şi europeni de ministerul Elenei Udrea, s-a comis o fraudă de proporţii, un prejudiciu din bani publici şi că acest dosar va ajunge în faţa instanţei. Din informaţiile noastre vom asista la un nou caz Ridzi", mai scrie Tolontan.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?