Câte zile petrec acasă, în medie, românii din Diaspora care se întorc în țară de sărbători

Câte zile petrec acasă, în medie, românii din Diaspora care se întorc în țară de sărbători

Opt din zece români din Diaspora şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorile de iarnă, arată o analiză publicată de o platformă de rezervări online, conform Agerpres.

Interior avion de pasageri. Foto: Arhiva Adevărul

În acest context, datele Vola.ro evidenţiază faptul că, în perioada sărbătorilor, preţul mediu al unui bilet de avion către România este de 211 de euro.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte aeroporturile pe care aterizează românii din străinătate , clasamentul poziţionează Otopeni pe primul loc, care va gestiona 67% dintre zborurile românilor care se întorc în ţară, acesta fiind urmat de aeroporturile din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Suceava şi Bacău.

Europa: locul de unde cei mai mulți români se întorc în țară pentru a petrece sărbătorile

Cei mai mulţi oameni se întorc din ţările în care se află comunităţi numeroase de români: Italia, Marea Britanie, Belgia, Franţa, Germania, Spania. În acelaşi timp, pe aeroporturile din Bucureşti, Iaşi şi Cluj, cele mai multe zboruri ale diasporei vor fi din Bruxelles, Londra, Paris, Milano şi Madrid.

De altfel, românii plecaţi în străinătate se întorc în ţară preponderent din Bruxelles, Paris, Londra, Dublin, Milano, Roma, Dortmund, Madrid, Bologna şi Frankfurt.

Comunitatea românilor din Italia, pe primul loc în ceea ce privește rezervările de bilete pentru întoarcerea în țară de Crăciun și Revelion

În topul ţărilor cu cele mai multe rezervări cu destinaţia România se află: Italia - cu 22,4% din numărul total al rezervărilor, Germania (13,7%), Marea Britanie (13%), Belgia (12,2%). La polul opus, cu procente mai mici, se situează Franţa, Irlanda, Spania, Danemarca, Elveţia şi Austria.

La capitolul tarifelor pentru biletele spre România, în perioada sărbătorilor (15 decembrie - 2 ianuarie), un bilet de avion către Sibiu costă, în medie, 300 de euro. Pe lista mai regăsim Suceava, cu un preţ de 230 de euro/bilet, Bacău (218 euro), Iaşi (217 euro), Bucureşti (214 euro), Timişoara (202 euro) şi Cluj (200 de euro).

Conform analizei de specialitate, cu un preţ mediu de sub 200 de euro/bilet de avion, se află: Satu Mare, Craiova, Târgu Mureş, Oradea, Baia Mare şi Constanţa. "Există şi câteva recorduri de sezon la acest capitol: cel mai ieftin bilet spre România între 15 decembrie şi 2 ianuarie a costat numai 51 de euro, pe ruta Roma - Suceava. La polul opus, cel mai scump bilet a fost 2.142 de euro pentru un zbor Vancouver - Bucureşti", notează Vola.ro.

Durata medie de ședere a românilor în țară este de 9 zile

Aproape şapte din zece rezervări de bilete (68%) au fost efectuate cu 31 - 90 de zile înainte de data zborului, 17% cu mai puţin de 30 de zile înainte şi 15% cu peste 90 de zile în avans.

Platforma de rezervări online anunţă lansarea, în această perioadă, a campaniei "Hai Acasă", prin intermediul căreia şi-a propus să descopere cele mai emoţionante poveşti ale românilor plecaţi în afara ţării şi motivele pentru care ei vor să vină aproape de cei dragi, de sărbători.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?