Categoria „valori”/Intelectualul Pietraru le-a amenințat cu violul pe șefa arestului și pe fiica ei. Acum se vrea liber

Categoria „valori”/Intelectualul Pietraru le-a amenințat cu violul pe șefa arestului și pe fiica ei. Acum se vrea liber

Când a amenințat-o pe şefa Arestului Poliţiei Prahova din Câmpina că o violează, Pietraru era închis fiind cercetat pentru un furt. El a fost foarte agresiv și cu colegii de celulă printre care fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Pietraru era foarte nemulţumit de condiţiile din celulă. Cât s-a aflat în Arestul Poliţiei Prahova de la Câmpina, în perioada 2015-2016, Ionuţ Pietraru i-a băgat în sperieţi pe Sorin Blejnar şi pe Iulian Herţanu, ultimii doi fiind arestaţi atunci în dosare ale DNA Ploieşti. În noaptea în care a fost adus în arest, Pietraru s-a autointitulat şef de cameră și le-a cerut celorlalți arestați ţigările şi mâncarea pe care le aveau la ei.

Scandalul a plecat după ce a cerut acces permanent la apă caldă pentru a-şi putea face cafea. Solicitarea i-a fost respinsă iar interlopul a început să devină agresiv mai întâi în celulă, apoi a început să ameninţe poliţiştii, inclusiv pe Daniela Enache, şefa Arestului Prahova. Acesteia i-a spus că o va viola pe ea, dar şi pe fiica ei, în momentul în care va fi din nou liber.

Ionuț Pietraru este căsători și are o fetiță, dar asta nu a contat în acele momente.

Infractor periculos

Bărbatul a fost trimis în judecată după ce Daniela Enache, şefa Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Prahova (CRAP), a depus o plângere în care reclama faptul că atât ea cât şi fiica ei adolescentă au fost ameninţate cu violul de către Pietraru, la momentul faptelor aflat în arest, cercetat fiind într-o altă cauză. Totul s-a întîmplat în 2016, însă abia în vara anului 2020 instanța a decis ca Pietraru să primească o pedeapsă de un an şi sase luni cu executare.

Procesul a durat atât de mult, pentru că între timp, Ionuţ Pietraru a fost eliberat din închisoare și astfel a plecat în Germania unde a fost implicat în mai multe furturi. El a fost condamnat de Tribunalul din Heidelberg la trei ani de închisoare pentru „furt calificat în grup infracţional organizat în şase cazuri”, dar a acceptat să execute pedeapsa în țară.

După doar câteva luni de detenție, Ionuț Pietraru a solicitat Judecătoriei Ploiești să fie eliberat condiționat. Decizia acestei instanţe nu este definitivă. SURSA: Newsweek România


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”