„Categoria valori”/Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au fost probleme!

„Categoria valori”/Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au fost probleme!

Chiar în zilele în care Marcel Vela lansa mesajul ”Suntem cu ochii pe voi”, peste 100 de capi, crema interlopilor, au participat, în Capitală, la majoratul fiicei lui Nuredin Beinur, unde fata a primit cadou un Range Rover. Florin Salam a strâns 50.000 de euro din dedicații! Poliția spune că nu s-au încălcat regulile, deși vecinii clubului din Tei susțin altceva. O relatare din interiorul forțelor de poliție explică de ce clanurile devin tot mai puternice.

Șocați de crima din 4 august și de incendierile și amenințările care au urmat omorârii liderului interlop Emi Pian, românii s-au uitat către autorități, încercând să înțeleagă de unde vine influența clanurilor. Locuitorii din Cariterul Tei au primit, foarte repede un răspuns neașteptat.

Pe 5 august, Nuredin Beinur, unul dintre cei mai influenți interlopi, provenind din zona litoralului Mării Negre, a dat o petrecere la clubul ”Kundalini” din Tei, fiindcă fiica sa, Miruna, a împlinit 18 ani.


Interlopi din toată țara și din străinătate s-au strâns la eveniment, care s-a întins până la 4 dimineața, disperându-i pe vecinii localului, susțin surse Libertatea .

Autoritățile n-au intervenit, iar episodul alimentează tensiunile pe axa Poliție – procurori:

”Clanurile își permit să facă orice, pentru că DIICOT nu e interesat la modul real să destructureze rețelele infracționale din România”

Un Range Rover de la tata Beinur

Beinur însuși a postat pe contul său de Facebook fotografii de la party. Una o prezintă pe fata lui alături de un impunător Range Rover înconjurat de flori, cadoul din partea tatălui la împlinirea vârstei de 18 ani. O alta e o imagine dintr-un colț al locației-gazdă, unde apar aproape 30 de invitați, iar pe fundal se zăresc trei purcei la proțap.

Printre cei prezenți apare și Costel Caran, unul dintre capii violentului clan Caran, individ implicat inclusiv în ”afacerea Mihail Vlasov”, fostul avocat și ex-președinte al Camerei de Comerț, căruia îi dădea bani cu camătă ca să-i joace la poker.

”Gașca s-a spart la 4 dimineața”

Surse din Poliție au relatat pentru Libertatea că regulile din starea de alertă au fost sfidate, dar autoritățile n-au intervenit pentru a pune lucrurile la punct: ”Au sosit interlopi din toată țara și din străinătate, au fost peste o sută de invitați. În jur de 30 dintre oaspeți erau numai colegi ai sărbătoritei. Gașca s-a spart abia pe la 4:00 dimineața, iar vecinii clubului erau disperați din cauza gălăgiei. Dar absolut nimeni n-a avut curaj să deranjeze petrecerea lui Beinur”. 

”A fost superb, a fost de vis, o petrecere cu adevărat de 5 stele! Organizare perfectă și ambianță de nota 10. Nu m am mai distrat atât de frumos și cu atâta lume bună de cand am plecat din țară. Felicitări!!!”, a scris Steven Dobresku, unul dintre invitați pe Facebook. Acesta din urmă i-a transmis și o dedicație împreună cu manelistul Săndel Piticu care s-a filmat cântându-i „La mulți ani” Mirunei.

”Florin Salam a început să cânte pe la ora 22:45 și a plecat de la Kundalini abia pe la 1:30 dimineața. A strâns cel puțin 50.000 de euro din dedicații. A avut cu ce să plătească amenda primită cu ocazia priveghiului de la Emi Pian, unde oamenii s-au călcat pe picioare”, a declarat o sursă din Poliție, pentru Libertatea.

”Sunt mii de informații despre clanuri de la polițiști, dar DIICOT le ignoră”

Detaliile continuă: ”Există sute, mii de informații despre clanuri, polițiștii au monitorizat și cunosc exact ce s-a întâmplat și la petrecerea lui Beinur”.

Oameni din forțele de ordine susțin că ”E praf în ochii oamenilor ce se comunică referitor la lupta împotriva interlopilor, pentru că DIICOT, unde secția e condusă de procurorii Alina Albu și George Pătuleanu, nu vor, pur și simplu, să deschidă dosare penale. Infracțiunile din zona crimei organizate sunt în sfera lor exclusivă, iar polițiștii nu pot face nimic dacă nu se mișcă DIICOT”.

”Dar marea preocupare a procurorilor e să primească dosare cu cetățeni români din străinătate, cu probe servite de polițiștii de acolo. Nu există un interes real pentru dezmembrarea clanurilor din România, fiindcă asta înseamnă multă muncă”, susține un polițist, prezentând o variantă care este vizibil defavorabilă procurorilor.

Ce spune Poliția Capitalei: ”Nu au fost apeluri la 112, nu erau mai mult de 50 de persoane”

Prin Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a comunicat pentru  Libertatea că ”în privința evenimentului din data și locația indicată nu au existat sesizări prin apel 112 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a pandemiei Covid-19. Totodată, nu au fost sesizări prin apel 112 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice în locația respectivă. De asemenea, menționăm că polițiști din cadrul Poliției Sector 2, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au constatat că la locația în cauză nu erau prezente mai mult de 50 de persoane, nefiind constatate abateri de la normele legale în vigoare. Polițiștii au pus în vedere organizatorului să respecte prevederile Legii 55/2020”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…