Câteva amănunte despre F.Iordache. Luați cu LĂMÂIE!

Câteva amănunte despre F.Iordache. Luați cu LĂMÂIE!

Câteva amănunte despre F. Iordache. Luați cu lămâie! Pentru cine se întreabă cine este acest Iordache, şi nu l-a văzut niciodată la televizor pe acest  pesedist, să spunem că este un fost subinginer de la Fabrica de Vagoane Caracal. Care a făcut Dreptul la Craiova în condiţii pe care le bănuiţi şi singuri. Nu mai insistăm. Deși ar trebui. Pentru că legenda locală din Caracal vorbește despre o coincidență „stranie” legată de acest episod cu făcutul Dreptului de către Iordache. Poate că chestorul Bujor Florescu, bun amic cu doamna Iordache, știe mai multe. Numai așa s-ar explica faptul că Iordache a făcut Dreptul la Craiova împreună cu „colegul” său, plutonierul-major Dioșteanu. Adică socrul, ce s-o mai lungim!

El a fost promovat în politică, la Partidul Socialist, de fostul primar din Caracal, Gheorghe Anghel, condamnat pentru corupţie. Şi a fost susţinut financiar de nişte arabi pripăşiţi prin Caracal. Condamnați și ei la mijlocul acestui an. La ani grei. Soţia acestui politruc de modă nouă, fosta judecătoare Magdalena Iordache, trebuia să ajungă mai întâi, conform tiparului de la Olt, despre care v-am vorbit într-un alt material, preşedinta Tribunalului Bucureşti şi mai apoi preşedinta Înaltei Curţi. Însă prefacerile din ultimii ani au blocat acest DRUM AL OLTULUI din justiţia românească. Celor care ridică o sprânceană citind aceste lucruri le aducem aminte următoarele nume. Maria Huza, fost preşedinte Tribunal Olt, preşedintă Tribunalul Bucureşti, membru CSM. Lidia Bărbulescu, fost preşedinte Tribunal Olt, preşedintă Înalta Curte, membru CSM. 

Magdalena Iordache a fost doar preşedinta Judecătoriei Caracal. Drumul spre preşedinţia Tribunalului Bucureşti s-a blocat pe drum. A prins însă un post de magistrat la Înalta Curte. Şi, implicit, posibilitatea de se recompensa faţă de binefăcătorul familiei: Adrian Năstase. Da, am lăsat surpriza la sfârşit. Protectorul acestui Iordache este Năstase. Vânătorul Adrian Năstase. Magdalena Iordache a făcut parte din completul care l-a achitat pe Năstase de în Dosarul Mătuşa Tamara. Şi a tăcut mâlc. Până şi-a făcut treaba. În dosarul Trofeul Calităţii, deşi fusese din nou repartizată în complet s-a recuzat. Şi Şerban Mihăilescu a fost achitat de Magdalena Iordache. 

Este de notorietate faptul că Florin Iordache era unul dintre vizitatorii favoriți ai lui Adrian Năstase pe perioada în care acesta a stat în pușcărie.

Florin Iordache, mesagerul lui Victor Ponta în Marţea Neagră

Daniel Bărbulescu, unul dintre deputaţii PSD care a fost membru al Comisiei Juridice, şi care a participat nemijlocit la votarea în comisie, şi mai apoi în plen, a legilor privind amnistia şi modificările la Codul Penal, face dezvăluiri senzaţionale despre ce s-a întâmplat: ,,În ziua aia am crezut că ne iau cu cătuşe din plen", spune deputatul. ,, Mai ales după ce a ieşit Băsescu cu comunicatul, le-am zis unora din comisie care erau în plen, să vedeţi că ne saltă direct de aici, din sală...Bogdan Ciucă dăduse în bâlbâială şi-l înjura încontinuu pe Florin Iordache, făcuse spume la gură, nu se pot reproduce înjurăturile. Că ăla ne băgase în rahat. Şi cu dobitocul de Zgonea, cea mai proastă persoană pe care am văzut-o în viaţa mea. Om mai cretin şi mai îngâmfat ca ăsta n-aţi pomenit! Tot ce s-a făcut în noaptea aia şi a doua zi, dacă ne înregistra cineva, era puşcărie curată. Nimeni nu a ştiut nimic, în afară de noi, care puteam să o păţim ca fraierii. Că noi semnasem, pe Iordache îl durea undeva, că el nu era membru în comisie. El a venit atunci, seara, cu textele care se modificau scrise deja. ,,Oameni buni, eu nu sunt de capul meu, eu vă vorbesc în numele lui Victor-n.r. Victor Ponta, am vorbit cu el şi acum la telefon şi a zis să facem aşa, că aşa e bine'' Noi, când a venit Iordache, eram cel mult 9 inşi, nici nu aveam cvorum, dar asta nu e o problemă, că se rezolvă, mai ales că mulţi semnaseră dinainte. Singurul care a mai încercat să dea nişte telefoane a fost unul mai speriat, nici nu îmi mai aduc aminte.''

Despre cele două audieri la DNA, în dosarele Poșta Română și Vlasov nu mai are rost să intrăm în amănunte, sunt publice.

Despre faptul că un fost senator al României umbla cu un document asupra lui nu insistăm. În acel document, care provenea de la SRI, se făcea vorbire despre o reţea de minori care aveau relaţii cu majori, pe la mijlocul anilor '90. În document era pomenit şi un anume demnitar din Olt.

Putem spune însă cu certitudine două lucruri. 

Unu. Că în 2012, Ponta s-a deplasat personal la Olt pentru a-l repune pe listele de candidați după ce prietenul lui Dragnea, actualul senator Paul Stănescu, îl eliminase.

Doi. După căderea lui Ponta, Dragnea l-a convocat pe Iordache în biroul lui Zgonea de la Camera Deputaților și, după aproape trei ore de dat cu capul de pereți, Iordache i-a jurat credință...

*** Ziarul local Olt-alert/Mafia din Caracal – amputată. Finul deputatului Florin Iordache, la pârnaie/11 septembrie 2014 

Deputatul de Olt Florin Iordache a fost cuprins de nelinişte în ajun de campanie electorală: finul său, libanezul Henri Saouma, zis Rico, cunoscut om de afaceri în Caracal, a fost arestat preventiv pentru evaziune fiscală. Este motivul pentru care, săptămâna trecută, parlamentarul a dat înfrigurat câteva telefoane.

 Debut, deci, greu de campanie electorală pentru Florin Iordache, lovit cu leuca de ştirea că finul său de la Caracal a fost arestat preventiv pentru 29 de zile marţea trecută, împreună cu alte 13 persoane, printre care şi directorul executiv al Fabricii de Zahăr Corabia, sirianul Rabie Abdalla. Ambii făceau parte dintr-un grup infracţional specializat în infracţiuni de evaziune fiscală şi care a prejudiciat statul cu opt milioane de euro. Învinuiţii au înfiinţat în Bulgaria şi Ungaria societăţi comerciale în numele cărora erau efectuate achiziţii intracomunitare de mărfuri din România, scutite de la plata TVA. În realitate, prin utilizarea de documente false, mărfurile erau comercializate pe teritoriul României, fără plata taxelor şi impozitelor aferente, prin intermediul altor societăţi comerciale, controlate de membrii grupării. În cazul lui Rico, importante cantităţi de conserve de fructe şi legume procesate la Caracal şi destinate, în documente, unor firme din Bulgaria ajungeau, de fapt, la complexul comercial Marlorex SRL din Craiova, firmă care a mai fost implicată în tranzacţii intracomunitare ilegale cu zahăr, în cadrul unui grup infracţional care a avut legături cu Clanul Butoane din Giurgiu şi cu senatorul Cezar Măgureanu.

Dar finul lui Iordache nu este implicat doar în acest gen de matrapazlâcuri. El a pus mâna pe mai multe terenuri din Caracal, având de partea sa aliaţi de nădejde, precum fostul primar al urbei, Gheorghe Anghel, sub conducerea căruia multe dintre documentele în care era implicată administraţia treceau pe la biroul notarului Şerban Cernat, preşedintele PNL Caracal – el însuşi un apropiat al fostului edil şi coleg de partid cu Henri Saouma. Cercul are o frumoasă închidere, pentru că, după cum se ştie, Florin Iordache a fost ales deputat de trei în Colegiul 5 (Caracal) cu sprijinul nemijlocit al primarului Anghel şi al finului Rico.

Retrospectiva unei prietenii. Legături dubioase

Prietenia dintre Florin Iordache şi Rico este veche, pecetluită prin înrudirea celor doi ca naş şi fin. Povestea lor începe în urmă cu peste un deceniu, atunci când un grup de arabi a descins pentru prima oară în Caracal. Nimeni nu ar putea spune cu certitudine cum și de ce au ajuns libanezii tocmai în acest oraș, după ani și ani de afaceri în București. Nimeni, în afară de deputatul Florin Iordache, proaspăt parlamentar pe atunci, despre care gurile rele din Caracal spun că el i-ar fi adus pe arabi aici. Asta după ce libanezii au înființat și lichidat mai multe firme în Capitală. Firmele se ocupaseră cu comerțul, schimbându-și extrem de des adresele și acționarii.

Pe Henri Saouma (născut în în 1971, la Beirut) îl găsim pentru prima oară în România în 1994, ca acționar în firma Etoile Com SRL. Evident că, o dată ajuns în Caracal, el i-a fost prezentat primarului de cursă lungă Gheorghe Anghel. Printre primele acțiuni ale libanezului în Caracal s-a numărat și implicarea acestuia în „pomana“ complexului de creștere și îngrășare a porcilor SUINPROD, falimentată de șmecherii postdecembriști și vândută pe mai nimic în comparație cu ceea ce a reprezentat cândva această unitate economică pentru județul Olt.

Ei bine, după ce Primăria Caracal s-a retras, în mod dubios, de la masa credală formată în cadrul falimentului SUINPROD, deși avea o sumă importantă de recuperat de la societatea falită, libanezul Saouma și compatrioții săi cu care se însoțise ca parteneri de afaceri în Caracal prind, și ei, o halcă din cadavrul economic de la marginea orașului, punând mâna pe câteva hale ale fostei crescătorii de porci. Cât au scos din vânzarea acestora, pe bucățele, doar ei și romii care au încărcat sute de căruțe și zeci de camioane cu fier și cărămizi știu. Și, poate, proaspătul parlamentar de atunci Florin Iordache, deloc inocent în legătură cu această afacere. Presa vremii scria că, sub protecția lui Iordache, vânzarea halelor cumpărate la un preț derizoriu a însemnat, în parte, o țeapă trasă clienților romi. Câțiva dintre aceștia, simțindu-se înșelați, au început să facă valuri. Ei s-au lovit însă de un zid atunci când au încercat să-și arate supărarea instituțiilor abilitate ale statului.

Câteva „amănunte“: Iordache era deputat în Parlamentul României, prietenul și colegul său de partid Gheorghe Anghel era primarul orașului, iar soția lui Iordache – președinte al Judecătoriei Caracal. Romii au rămas atunci cu buza umflată. De atunci, afacerile lui Rico au înflorit an de an la Caracal. El controlează astăzi mai multe firme, între care se numără SC Monte Verde SRL (specializată în activităţi de comerț), SC Monte Verde Group SRL (prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor), SC Monte Verde Distribution SRL (comerț cu ridicata al fructelor și legumelor) și SC Spartan Pază și Protecție SRL.

Speranțe pentru evazionist

Deci, arestarea libanezului adoptat de Caracal a fost o veste tristă pentru deputatul Florin Iordache, mai ales din perspectiva campaniei pentru alegerile parlamentare care a început vineri, ţinând cont că Florin Iordache va candida pentru un nou mandat de deputat, în Colegiul 3 de data aceasta, şi că libanezul este cunoscut pentru bunăvoința sa în materie de finanţare electorală.

Pe acest fond, s-ar putea prea bine ca Henri Saouma – Rico să spere la un sprijin pe care ceilalţi 13 învinuiţi băgaţi după gratii nu îl pot avea; aceştia din urmă nu au naşă judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție (unde a ajuns soția lui Iordache de câțiva ani buni), aşa cum are libanezul, care, cel puţin pe portalul Tribunalului Dolj, se bucură de un regim special în materie de recurs, declarat în rând cu ceilalţi în 6 noiembrie, dar şi separat, în 7 noiembrie. O avea asta legătură cu telefoanele înfrigurate ale naşului de la începutul săptămânii trecute? Nașu’ spune că nu, deși nu prea s-a arătat plăcut surprins de întrebarea noastră în legătură cu subiectul Rico. „Ce să declar în legătură cu asta? Prietenia mea cu el este una, iar treaba cu arestarea sa este alta. Nu cunosc pentru ce a fost arestat el, nu știu ce a făcut și nu o să fac nimic în privința asta“, a declarat, vineri, deputatul Florin Iordache. Care, până mai ieri, conducea un superb autoturism de teren ce nu i-a aparținut niciodată (din nou gurile rele caracalene spun că autoturismul îi aparține finului Rico). Şi care, susţin surse judiciare, are motive să fie neliniştit nu doar din pricina finului, ci şi din pricina sa, pentru că din convorbirile telefonice înregistrate de SRI şi folosite ca probe în dosar n-ar lipsi vocea parlamentarului.

*** Ziarul local Olt-alert.ro/Ani grei de puşcărie pentru finul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache/28 SEPTEMBRIE 2016

Omul de afaceri Henri Saouma, supranumit Rico, de origine libaneză, patron al grupului de firme Monte Verde din Caracal şi fin al preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Dolj la opt ani de închisoare cu executare într-un dosar în care alţi 13 inculpaţi au primit pedepse cu executare pentru evaziune fiscală. În total, cei 14 inculpaţi au primit 120 de ani de închisoare.

Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în 2013, lotul inculpaţilor cuprinzând 18 de persoane.

„În temeiul art. 88 C.p. deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive de la 6.11.2012 la 24.01.2013. 16. În baza art. 9 alin. 1 lit. c şi alin. 3 din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin. 2 şi art. 13 din Codul penal de la 1968 condamnă pe inculpatul SAOUMA HENRI la pedeapsa principală de 8 ani închisoare cu executare în regim de detenţie şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b şi c C.p. de la 1968 – acesta din urmă constând în decăderea din dreptul de a fi administrator al unei societăţi comerciale, pe o perioadă de 5 ani”, se arată în sentinţa Tribunalului Dolj.

Henri Saouma este finul deputatului de Olt Florin Iordache căruia i-a finanţat, potrivit surselor din mediul politic local, mai multe campanii electorale.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi directorul executiv al Fabricii de Zahăr Corabia, sirianul Rabie Abdalla, care a primit şase ani de închisoare cu executare. Ambii au făcut parte dintr-un grup infracţional specializat în infracţiuni de evaziune fiscală şi care a prejudiciat statul cu opt milioane de euro. Membrii grupului au înfiinţat în Bulgaria şi Ungaria societăţi comerciale în numele cărora erau efectuate achiziţii intracomunitare de mărfuri din România, scutite de la plata TVA. În realitate, prin utilizarea de documente false, mărfurile erau comercializate pe teritoriul României, fără plata taxelor şi impozitelor aferente, prin intermediul altor societăţi comerciale, controlate de membrii grupării. În cazul lui finului lui Florin Iordache, importante cantităţi de conserve de fructe şi legume procesate la Caracal şi destinate, în documente, unor firme din Bulgaria ajungeau, de fapt, la complexul comercial Marlorex SRL din Craiova, firmă care a mai fost implicată în tranzacţii intracomunitare ilegale cu zahăr, în cadrul unui grup infracţional care a avut legături cu Clanul Butoane din Giurgiu şi cu fostul senator Cezar Măgureanu.

Din cei 18 inculpaţi, 14 au primit condamnări la închisoare cu executare, pedepsele cumulând 120 de ani după gratii.

Inculpaţii condamnaţi sunt obligaţi să plătească peste 4,2 milioane de lei, în solidar cu societăţile SC Zahărul Corabia SA, SC Isopan Est SRL, SC Anmarad SRL, SC Caristel Trans SRL, SC Geordany Trans SRL, SC 4M Raid Com SRL, SC Wroclaw SRL, SC Eurocad Grup SRL, SC Romcad Grup SRL, la plata sumei adaugându-se dobânzile şi penalităţile de întârziere, calculate începând cu data producerii prejudiciului şi până la data achitării integrale a sumei datorate.

*** Ce vedeți în poza de mai jos este BMW-ul ultracunoscut cu care umbla până mai ieri ministrul Justiției, Florin Iordache. Nu, nu este al lui. Este al finului libanez, condamnat în prezent la ani grei de pușcărie.

Ceilalți doi sunt libianul și sirianul





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...