Cauza oficială a morții reginei Elisabeta a II-a a fost dezvăluită

Cauza oficială a morții reginei Elisabeta a II-a a fost dezvăluită

Regina Elisabeta a II-a a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit, pe data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, casa ei de vară din munții scoțieni. Joi a fost publicat certificatul de deces care dezvăluie cauza morții reginei, relatează Reuters .

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată la capela memorială Regele George al VI-lea Foto: Arhivă

Regina Elisabeta a murit de bătrâneţe, potrivit certificatului său de deces publicat de National Records of Scotland.

Certificatul consemnează că ora decesului ei a fost 15.10. (1410 GMT).

Palatul Buckingham a publicat un comunicat în jurul orei 12:30 în aceeaşi zi în care spunea că medicii erau îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei şi că aceasta va rămâne sub supraveghere medicală.

Decesul ei a fost anunţat în mod oficial la ora 18:30.

Regina își îndeplinise ultima îndatoriere oficială cu două zile mai devreme, când a numit-o pe Liz Truss prim-ministru.

Regina Elisabeta a II-a, care a petrecut 70 de ani pe tron, suferea de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate” de la sfârșitul anului 2021, forțând-o să se retragă din aproape toate angajamentele sale publice.

Certificatul arată că decesul reginei a fost înregistrat de fiica ei, prinţesa Anne, pe 16 septembrie.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată luni, 19 septembrie, alături de soțul său, prințul Philip, la capela memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor. Tot acolo sunt înmormântați și sora sa Margareta, Regina Mamă și regele George al VI-lea.

O mulţime de oameni la Windsor pentru redeschiderea castelului

Sute de persoane s-au adunat joi dimineaţă pentru redeschiderea publică a Castelului Windsor, închis după decesul reginei. Vizitatorii pot vedea piatra de mormânt a regretatei suverane la Memorialul George al VI-lea - tatăl Elisabetei a II-a, decedat în 1952 - situat în capela gotică a castelului.

Castelul Windsor obişnuia să primească, înainte de scăderea turismului cauzată de pandemia de coronavirus, circa 1,5 milioane de vizitatori în fiecare an. Închis ca toate reşedinţele regale după moartea suveranei, castelul, situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Londra, şi unde regina a locuit cea mai mare parte a timpului de la debutul pandemiei de COVID-19, este un loc emblematic al turismului britanic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...