„Caz de manual al unei abordări civilizate și umane”/Laude pentru România de la un jurnalist The Guardian

„Caz de manual al unei abordări civilizate și umane”/Laude pentru România de la un jurnalist The Guardian

Corespondentul ziarului The Guardian, care în ultimele cinci săptămâni a stat în Ucraina, a trecut în România și a postat pe Twitter impresiile sale care sunt defavorabile când este vorba de părăsirea Ucrainei, dar plăcute când a fost vorba de intrarea în România. Peste două milioane de oameni au părăsit Ucraina, dintre care aproximativ 150.000 au ajuns în România și peste 1,2 milioane în Polonia.

Tren cu refugiati in Gara de NordFoto: Hotnews

Tocmai am părăsit Ucraina, în direcția România. Din cauza controalelor vameșilor ucraineni, cozile sunt uriașe, chiar de peste șase ore. În partea românească am găsit mâncare, băuturi calde, ajutor, autobuze, voluntari și camere în curs de amenajare. Se călătorește gratuit în trenurile românești. Totul a fost ca la carte despre cum să tratezi civilizat și cu umanitate refugiații”, scrie Shaun Walker, pe Twitter.

El a postat și o foaie primită de la CFR Călători unde scrie în engleză și în ucraineană că refugiații pot călători gratuit în trenurile românești (clasa a 2 a), dacă au documente doveditoare.

Mai multe trenuri cu refugiați au intrat în țară în aceste zile, după ce au venit din Moldova și au traversat granița pe la Ungheni. Un tren cu 12 vagoane a ajuns marți seara în Gara de Nord, iar unul cu 10 vagoane, plecat la ora 10.20 din Iași, va ajunge în Gara de Nord după ora 17.00.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro