Caz fără precedent: Tripleți nou-născuți au fost testați pozitiv cu coronavirusul în Mexic

Caz fără precedent: Tripleți nou-născuți au fost testați pozitiv cu coronavirusul în Mexic

Tripleți nou-născuți în Mexic au fost testați pozitiv cu coronavirusul într-un caz „fără precedent”, potrivit autorităților locale responsabile de sănătatea publică, experții medicali investigând dacă boala ar fi fost transmisă prin placenta mamei în timpul sarcinii, relatează  BBC .

Doi dintre bebeluși, un băiat și o fată, sunt în condiție stabilă într-un spital din statul San Luis Potoisi dar un al doilea băiat este tratat pentru o afecțiune respiratorie.

Un purtător de cuvânt al Comisiei pentru Sănătate a declarat că infecția într-o naștere multiplă nu a mai fost depistată nicăieri la nivel global. Un număr foarte mic de bebeluși nou-născuți au fost depistați cu coronavirusul fiind infectați duoă naștere, dar oficialii mexicani afirmă că nu cred că la fel s-a întâmplat și în acest caz.

„Ar fi fost imposibil ca ei să fie infectați în momentul nașterii”, a declarat Monica Rangel, secretar de stat în Ministerul Sănătății, însă autoritățile vor testa părinții, afirmând că s-ar putea ca aceștia să fi fost asimptomatici.

Tripleții, născuți prematur în 17 iunie, au fost testați pozitiv cu coronavirusul în ziua nașterii. Depistarea acestuia la nou-născuți este neobișnuită dar nu imposibilă, bebelușii putând contracta virusul după naștere dacă au intrat în contact apropiat cu o persoană deja infectată.

Coronavirusul ar putea fi de asemenea transmis de la mamă la bebeluș în uter, cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Yale raportând primul caz cunoscut de infectare prin intermediul placentei.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...