Caz HALUCINANT în Suceava! Primarul și secretarul s-au ciocnit în trafic după ce-au băut împreună!

Caz HALUCINANT în Suceava! Primarul și secretarul s-au ciocnit în trafic după ce-au băut împreună!

Un accident rutier care poate bate oricând scenariul unui film de comedie s-a petrecut miercuri seară pe raza comunei Vultureşti, județul Suceava, dezvăluie Monitorul de Suceava într-un articol intitulat: Un accident ca un film de comedie: primarul şi secretarul din Vultureşti au băut împreună, după care s-au ciocnit cu maşinile în trafic . Protagonişti au fost primarul şi secretarul primăriei locale, care se aflau, fiecare, la volanul unui autoturism Dacia Logan. Cei doi chiar petrecuseră împreună în după-amiaza zilei de miercuri, după o şedinţă de consiliu local, iar apoi fiecare a plecat în drumul lui. După aproximativ zece minute, cele două maşini au intrat în coliziune frontală, în împrejurări greu de explicat chiar şi pentru poliţişti. Cert este că ambii erau băuţi şi s-au ales cu dosare penale.

Primarul recunoaşte şi regretă: spune că la momentul accidentului verifica iluminatul public 

Miercuri, în jurul orei 19.20, Poliţia a fost sesizată prin 112 că, pe raza satului Pleşeşti, comuna Vultureşti, a avut loc un accident rutier. La faţa locului, pe DJ 208C, poliţiştii au găsit două maşini Dacia Logan avariate. La accident au intervenit şi echipaje SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, însă cei doi şoferi au refuzat îngrijirile medicale, declarând că nu au suferit leziuni. La volanul uneia dintre maşini a fost identificat Cornel Salamaha, în vârstă de 45 de ani, primarul comunei Vultureşti, iar cealaltă era condusă de Marian Crăciun, în vârstă de 48 de ani, secretarul primăriei.

Prima maşină, o Dacie Logan de culoare albastră, este înmatriculată ca autoturism de serviciu al Primăriei comunei Vultureşti.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că cei doi au consumat alcool împreună, în sediul primăriei, iar în jurul orei 19.00 au plecat spre casă. Primul s-a urcat la volan primarul, iar la scurt timp a plecat şi secretarul. Primarul s-a întors însă din drum şi aşa s-a ajuns ca cele două maşini să intre în coliziune, fiecare venind din alt sens.

Contactat de reporterii Monitorului de Suceava, primarul Salamaha şi-a recunoscut şi regretat fapta şi a povestit cum s-a petrecut accidentul.

„A fost un accident nefericit, păcatele sunt pe oameni. Eu am plecat primul să verific iluminatul public din comună şi când m-am întors am pierdut controlul pe un pod cu denivelări. Aveam şi puţin viteză, am intrat în balans şi m-am lovit de maşina de pe sens opus, nu ştiam că este secretarul. Nu am nici o intenţie de a mă sustrage răspunderii penale, sper doar să am parte de clemenţă pentru că sunt la prima abatere. Este pentru prima dată când am condus băut”, a declarat primarul aflat la primul mandat.

 Alcoolemii mari ale ambilor şoferi

În urma verificărilor cu aparatul etilotest a rezultat că primarul avea o concentraţie de 0,83 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, iar secretarul, 0,79 miligrame per litru în aerul expirat. Acestea nu sunt însă rezultatele finale, celor doi fiindu-le recoltate probe biologice, în urma cărora li se va stabili alcoolemia în sânge. Cert este însă că, având alcoolemie de peste 0,40 mg/l în aerul expirat, pe numele ambilor s-au deschis dosare penale. În mod normal, în cazul celor doi probele de sânge vor indica valori de aproximativ 1,6 la mie. Stare avansată de ebrietate, aşadar, în cazul ambilor.

Ancheta va fi continuată de poliţiştii de la Secţia Rurală 12 Preuteşti, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante