Caz revoltător la lotul național de gimnastică. Legat de calorifer, tuns și dezbrăcat de colegii săi

Caz revoltător la lotul național de gimnastică. Legat de calorifer, tuns și dezbrăcat de colegii săi

Scene de neimaginat la lotul masculin național de gimnastică. Și la fel de neimaginat este poziția federației. Unul dintre componenții lotului de juniori a fost supus la umilințe crunte de doi dintre colegi, dezvăluie ProSport. Victima și agresorii săi sunt minori.

Agresorii și victima lor, toți minori. Foto ProSport

Z.K. a fost agresat de doi dintre coechipierii din lotul național de gimnastică chiar în incinta complexului de la Reșița, unde se pregăteau în vederea participării la Campionatul European. Într-una dintre zile, sportivii au scăpat de sub supravegherea coordonatorilor și au organizat un party cu alcool, în care doi gimnaști, F.B. și D.P. l-au umilit pe colegul lor, Z.K.

Conform ProSport, agresorii și-au imobilizat victima de un calorifer, l-au tuns, după care l-au dezbrăcat, l-au forțat să consume alcool, au scrumat deasupra lui și au mimat un joc sexual cu victima. În urma acestui act revolttător, sportivul a părăsit cantonamentul a doua zi, fugind acasă, la Lugoj, și le-a povestit părinților chinul la care a fost supus. Cu toate acestea, atât tatăl minorului, cât și reprezentanții Federației caută să mușamalizeze întregul episod. Răzvan Șelariu, coordonatorul lotului național masculin, a refuzat să ofere vreun detaliu: „Vă rog sa luați legătura cu federația”.

Federația se concentrează pe Campionatele Europene

Și Federația Română de Gimnastică a aflat despre acest incident, dar nu s-a discutat nimic, situația urmând a fi analizată „într-o ședință viitoare” a Comitetului Executiv. „Vă asigur de întreaga transparență referitoare la punctul de vedere al FR Gimnastică la momentul la care acest subiect va fi în atenția CEx. Acum ne pregătim de Campionatele Europene”, a declarat pentru ProSport președinta forului, Carmencita Constantin.

Carmencita Constantin, șefa Federației Române de gimnastică. Foto FRG

Carmencita Constantin, șefa Federației Române de gimnastică. Foto FRG

Tatăl gimnastului a confirmat pentru ProSport incidentul din cantonament, dar a fost foarte reținut: „Nu, n-am mers la Poliție. Deocamdată nu fac nimic. S-au rezolvat niște treburi. E totul ok cu FR de Gimnastică. Prea multe declarații nu vă pot da, nu mă trageți de limbă. Nu pot să discut niște chestii. Pe lucrurile astea le rezolvă altcineva”.

Sportivul care este victimă a acestui incident stupefiant are 15 ani și este legitimat la CSS Lugoj. El a luat bronz la sol la „Naționalele” din 2022 și bronz la cal cu mânere în 2023. Este component al lotului național de juniori și se afla în lot pentru Campionatele Europene. Informații de ultimă oră însă ne vorbesc despre faptul că el ar fi fost eliminat din delegația pentru Europene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?