Un bărbat de 70 de ani dintr-o comună din județul Prahova, cu dublă cetățenie română și americană a fost reținut pentru că și-a ținut sechestrată fiica de 42 de ani într-un adevărat buncăr, separat de restul casei, pe motiv că avea boli psihice. Femeia era ținută într-o încăpere insalubră, închisă cu gratii, unde avea o toaletă improvizată, plita pe care gătea și un frigider, scrie G4Media .

Buncărul construit în spatele casei era motiv de laudă pentru pensionarul de 70 de ani, care le spunea localnicilor din comuna prahoveană că vrea să fie pregătit pentru orice. Nici vorbă însă de secretul pe care îl ascundea acolo, relatează Digi24.

Bărbatul locuiește într-o zonă izolată a comunei, are foarte puțini vecini, iar camera în care își ținea fiica nu este la drum, ci undeva în spatele curții. Așa că nimeni nu a bănuit că fata despre care el spunea că este în Canada este, de fapt, ținută aici sechestrată.

Cumva însă la urechile autorităților locale a ajuns zvonul că bărbatul își ține fiica încuiată. Confruntat cu propriul secret, bărbatul i-a dus pe asistenții sociali care i-au bătut la ușă după Crăciun direct în buncăr.

O femeie închisă în casă… nu se poate numi casă, locuința era încuiată, gratii la ușă, gratii la geam, în camera în care stătea avea și toaleta, și frigiderul, și plita pe care gătea”, a declarat Eugenia Chirică, asistent social.

Bărbatul le-a spus celor de la asistența socială că femeia ar putea pleca de acasă și s-ar pune în pericol. Localnicii știau că fiica bărbatului este stabilită în Canada.

„Niciodată nu ne-am închipuit că omul ăsta nu locuiește singur. Era un navetist așa, dar știind că locuiește singur, auzind că deja de foarte multă vreme se presupune că locuiește mai mult sau mai puțin cu fata dumnealui”, a declarat Constantin Marcoceanu, primarul comunei Jugureni, județul Prahova.

Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru lipsire de libertate. Fiica sa a fost preluată de Direcția de asistență socială și urmează să fie evaluată.