Cazul de la Caracal/ SIIJ continuă activităţile investigative în judeţele Olt şi Dolj

Cazul de la Caracal/ SIIJ continuă activităţile investigative în judeţele Olt şi Dolj

Procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au continuat, miercuri, activităţile investigative în judeţele Olt şi Dolj, în cazul uciderii celor două adolescente la Caracal.

Potrivit unui comunicat al SIIJ, au fost ridicate documente de la mai multe instanţe şi unităţi de parchet din cele două judeţe.

"În cursul zilei de 30 iulie, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au efectuat acte de urmărire penală în cauza privind adolescentele ucise din judeţul Olt, constând în ridicarea unor documente de la Judecătoria Craiova, Judecătoria Caracal şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. De asemenea, au fost efectuate activităţi investigative pe raza judeţului Dolj. Activităţile continuă şi în cursul zilei de 31 iulie", se precizează în comunicat.

SIIJ a anunţat, marţi, că s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în legătură cu modul în care organele de urmărire penală au acţionat în cazul uciderii adolescentelor din judeţul Olt.

"Procurorii din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au dispus, la data de 28 iulie 2019, începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în contextul cercetărilor care s-au desfăşurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt", preciza SIIJ.

Luni, procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară de la SIIJ au ridicat documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, IPJ Olt şi IPJ Dolj. De asemenea, au fost efectuate audieri şi alte activităţi investigative. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…