Cazul de la Caracal/ SIIJ continuă activităţile investigative în judeţele Olt şi Dolj

Procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au continuat, miercuri, activităţile investigative în judeţele Olt şi Dolj, în cazul uciderii celor două adolescente la Caracal.

Potrivit unui comunicat al SIIJ, au fost ridicate documente de la mai multe instanţe şi unităţi de parchet din cele două judeţe.

"În cursul zilei de 30 iulie, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au efectuat acte de urmărire penală în cauza privind adolescentele ucise din judeţul Olt, constând în ridicarea unor documente de la Judecătoria Craiova, Judecătoria Caracal şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. De asemenea, au fost efectuate activităţi investigative pe raza judeţului Dolj. Activităţile continuă şi în cursul zilei de 31 iulie", se precizează în comunicat.

SIIJ a anunţat, marţi, că s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în legătură cu modul în care organele de urmărire penală au acţionat în cazul uciderii adolescentelor din judeţul Olt.

"Procurorii din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au dispus, la data de 28 iulie 2019, începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în contextul cercetărilor care s-au desfăşurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt", preciza SIIJ.

Luni, procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară de la SIIJ au ridicat documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, IPJ Olt şi IPJ Dolj. De asemenea, au fost efectuate audieri şi alte activităţi investigative. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

2 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

3 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

4 LIVE MAP Rezultate alegeri locale 2020. Harta politică a României: rezultatele din fiecare județ și municipiu …

5 Sighiartău / Numărătoarea paralelă a PNL arată că avem scorul politic de 34%. PSD are 30%, USR – 13%. Am luat d…