Cazul Epstein: Poliţia britanică declară că nu va întreprinde măsuri după reexaminarea acuzaţiilor împotriva prinţului Andrew

Cazul Epstein: Poliţia britanică declară că nu va întreprinde măsuri după reexaminarea acuzaţiilor împotriva prinţului Andrew

Poliţia britanică a declarat că nu va întreprinde nicio altă măsură după ce a reexaminat acuzaţiile de agresiune sexuală aduse prinţului Andrew, vizat de o plângere în SUA în cadrul anchetei privind abuzurile sexuale comise de finanţatorul american Jeffrey Epstein, informează AFP.

În acest caz extrem de stânjenitor pentru familia regală britanică, al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a a fost acuzat de agresiuni sexuale de către o americancă, Virginia Giuffre, azi în vârstă de 38 de ani, care a depus o plângere în august la tribunalul din Manhattan.

Femeia susţine că prinţul Andrew este "unul dintre bărbaţii puternici" căruia i-a "fost oferită în scopuri sexuale" când a fost victima, - între 2000 şi 2002, începând de la vârsta de 16 ani - vastei reţele de trafic sexual cu minore pentru care Jeffrey Epstein a fost inculpat şi încarcerat, înainte de a se sinucide într-o închisoare din Manhattan în vara anului 2019.

În august, şefa poliţiei din Londra, Cressida Dick, a cerut echipei sale să reexamineze cazul.

"Agenţii poliţiei metropolitane au aflat despre un document publicat în august 2021 în cadrul unei acţiuni civile din SUA. Această revizuire a fost finalizată şi nu vom lua alte măsuri", a declarat poliţia duminică.

Poliţia a confirmat, de asemenea, că a finalizat de analizat acuzaţiile de trafic şi de rele tratamente aplicate unor femei şi minore care o vizau pe britanica Ghislaine Maxwell, asociata lui Jeffrey Epstein. Aceste acuzaţii au fost transmise în iunie de postul de televiziune britanic Channel 4.

"Am investigat, de asemenea, informaţiile furnizate de către o organizaţie media în iunie 2021. Această analiză a fost finalizată şi nu vor mai fi luate alte măsuri", a declarat poliţia metropolitană, fără a oferi alte detalii.

Prinţul Andrew, care neagă acuzaţiile împotriva sa, este acuzat că a "agresat-o sexual" pe Giuffre, pe atunci minoră, de trei ori: la Londra la Ghislaine Maxwell şi la proprietăţile lui Jeffrey Epstein din New York şi din Insulele Virgine.

În vârstă de 61 de ani, Ducele de York a negat "categoric" aceste acuzaţii într-un interviu acordat BBC în noiembrie 2019, în care nu şi-a exprimat niciun regret pentru prietenia cu Epstein şi nici cea mai mică empatie pentru victimele acestuia.

În pofida negărilor sale, asocierea sa cu omul de afaceri american l-a forţat să se retragă din viaţa publică. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”