Cazul jurnalistului dispărut: Turcia a încheiat percheziţiile la consulatul saudit la Istanbul

Cazul jurnalistului dispărut: Turcia a încheiat percheziţiile la consulatul saudit la Istanbul

Echipa de anchetatori turci şi-a încheiat percheziţiile la consulatul Arabiei Saudite şi la reşedinţa consulului la Istanbul, în cadrul anchetei privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează joi dpa.

Agenţia de presă turcă Anadolu a difuzat joi dimineaţă imagini cu echipa de legişti care transportau mai multe genţi şi cutii cu probe strânse de la reşedinţa consulului saudit la Istanbul. Echipa de experţi a intrat miercuri seară în reşedinţă, la o zi după ce consulul general al Arabiei Saudite la Istanbul, Mohammad al-Otaibi, a părăsit Turcia cu un zbor de linie.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului american The Washington Post şi critic vocal al regimului saudit condus de prinţul Mohammed bin Salman, a fost văzut ultima dată pe 2 octombrie atunci când a plecat spre consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru a ridica documente necesare căsătoriei sale cu logodnica sa, ce are cetăţenia turcă.

Oficiali turci au declarat pentru presă că jurnalistul disident a fost ucis în interiorul consulatului saudit, acuzaţii respinse de regimul de la Riad.

De asemenea, anchetatorii turci au desfăşurat miercuri o a doua percheziţie la consulatul saudit, situat în districtul Levent din Istanbul, după ce marţi efectuaseră o operaţiune similară.

Percheziţiile de miercuri au avut loc la o zi după ce secretarul de stat american Mike Pompeo s-a întâlnit, la Ankara, cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi cu ministrul de externe Mevlut Cavusoglu. Pompeo discutase deja cu autorităţile saudite, la Riad, despre cazul dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro