Cazul Khashoggi: Anchetatorii turci au descoperit un vehicul diplomatic saudit abandonat într-o parcare din Istanbul

Cazul Khashoggi: Anchetatorii turci au descoperit un vehicul diplomatic saudit abandonat într-o parcare din Istanbul

Anchetatorii turci au descoperit luni un vehicul cu numere de înmatriculare diplomatice saudite abandonat într-o parcare din Istanbul, în cadrul anchetei privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, a informat presa turcă, relatează AFP.

Vehiculul negru sedan cu numărul de înmatriculare '34 CC 1736' a fost găsit într-o parcare subterană din Sultangazi, un cartier din nordul Istanbulului.

Potrivit agenţiei de ştiri Anadolu, anchetatorii au cerut consulatului general al Arabiei Saudite şi procuraturii din Istanbul permisiunea de a percheziţiona vehiculul.

Canalul de televiziune TRT a difuzat imagini cu parcarea înconjurată de un cordon de securitate al poliţiei, adăugând că vehiculul în cauză a fost abandonat în zilele care au urmat uciderii lui Khashoggi.

TRT a publicat şi o fotografie a unui document pe care l-a prezentat ca fiind certificatul de înmatriculare al vehiculului şi care indică faptul că maşina marca Mercedes-Benz este înregistrată la consulatul Arabiei Saudite.

Acelaşi post a adăugat că anchetatorii au obţinut înregistrări video cu un alt vehicul diplomatic saudit care s-a oprit timp de câteva minute în aceeaşi parcare în zilele care au urmat asasinării lui Khashoggi.

Jamal Khashoggi, un jurnalist critic la adresa puterii de la Riad, a fost ucis pe 2 octombrie la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Potrivit oficialilor şi mass-mediei din Turcia, corpul jurnalistului a fost dezmembrat după acest asasinat premeditat şi executat de o echipă de 15 persoane. După ce iniţial a susţinut că Khashoggi a părăsit în viaţă consulatul, Riadul a recunoscut că jurnalistul a fost ucis, afirmând însă că este vorba despre o 'operaţiune neautorizată' de puterea saudită. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...