Cazul Khashoggi: Explicaţiile saudiţilor "nu sunt credibile", consideră ministrul britanic Dominic Raab

Cazul Khashoggi: Explicaţiile saudiţilor "nu sunt credibile", consideră ministrul britanic Dominic Raab

Explicaţiile furnizate de Arabia Saudită cu privire la decesul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi "nu sunt credibile", a declarat duminică ministru britanic pentru Brexit, Dominic Raab, într-un interviu pentru BBC, informează Reuters şi AFP.

"Nu, cred că ele nu sunt credibile", a declarat Dominic Raab. "Susţinem investigaţia turcă asupra acestui caz şi guvernul britanic vrea să vadă oameni traşi la răspundere pentru această moarte", a adăugat ministrul.

Dominic Raab a subliniat că Marea Britanie trebuie să ştie faptele care s-au întâmplat, înainte să poată lua o "hotărâre raţională şi lucidă" cu privire la ce trebuie făcut în continuare.

"Nu intenţionăm să ne declarăm învinşi şi să punem capăt relaţiilor noastre cu Arabia Saudită, nu doar din cauza numărului mare de locuri de muncă britanice care depind de ele, ci şi pentru că dacă îţi exerciţi influenţa asupra partenerilor trebuie să poţi să şi discuţi cu ei", a spus ministrul britanic.

Arabia Saudită a admis sâmbătă, la 17 zile după dispariţia lui Jamal Khashoggi, 59 de ani, că acesta a fost ucis în interiorul consulatului regatului saudit la Istanbul, în urma unei "cerţi", însă fără a dezvălui unde se află trupul jurnalistului.

Turcia s-a angajat sâmbătă să afle toate detaliile morţii jurnalistului disident Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit din Istanbul. "Turcia va dezvălui tot ceea ce s-a întâmplat. Nimeni nu trebuie să se îndoiască de acest lucru", a declarat Omer Celik, un purtător de cuvânt al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP, de guvernământ), la câteva ore după ce conducerea saudită a confirmat moartea ziaristului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...