Cazul-școală al deputatei PSD Dobrică. Zgonea a fost condamnat că a luat mită ca s-o angajeze, la insistențele lui Ciolacu. „Omul Sistemului” e bine mersi și va deveni președintele partidului!

Cazul-școală al deputatei PSD Dobrică. Zgonea a fost condamnat că a luat mită ca s-o angajeze, la insistențele lui Ciolacu. „Omul Sistemului” e bine mersi și va deveni președintele partidului!

Cazul-școală al deputatei PSD Dobrică. Zgonea a fost condamnat că a luat mită ca s-o angajeze, la insistențele lui Ciolacu. „Omul Sistemului” e bine mersi și va deveni președintele partidului!

Domnișoara Dobrică este, pe hârtie, un mare succes al Tineretului Social Democrat. O buzoiancă tânără, cu o carieră meritorie, care ajunge în Parlament la 27 de ani. O analiză un pic mai aprofundată a CV-ului Ionelei (Oana) Viorela Dobrică demonstrează însă că PSD-ul sfidează oamenii cu un tupeu demn de o organizație mafiotă, scrie  Libertatea .

Oana Dobrică devine în octombrie 2016 șefa Tineretului Social Democrat la Buzău. Șeful PSD-ului, domnul Ciolacu, declara următoarele: “O susţin pe Oana pentru implicarea ei în politică; o ştiu de vreo zece ani în partid (n.r. – adică de la 17 ani), am fost cu ea în comune, în teritoriu şi am ştiut că mă pot baza pe ea să o trimit şi la şedinţe la Bucureşti.

A confirmat, luând-o de jos în interiorul partidului, a confirmat şi la locul ei de muncă, în cadrul Ministerului Comunicaţiilor, şi nu am niciun regret că astăzi va candida la funcţia de preşedinte”. 

Marcel Ciolacu, despre Oana Dobrică: Nu putem vorbi despre viitorul unui partid fără să vorbim ­des­pre tineri. Trebuie doar să îi respectăm şi să ne mai dăm la o parte câteodată pentru a le face loc. 

 Două luni mai târziu, domnișoara Dobrică este deputată în Parlamentul României. Oana este – coincidență, desigur – fiica unui consilier județean de la Buzău, domnul Dumitru Dobrică.

Domnișoara este un elev mediocru la un liceu din Buzău. Tot în liceu este lovită de duhul salvării țării PSD-iste. Se duce ca orice geniu la o facultate competitivă. Facultatea de Drumuri și Poduri, unde competiția în anul ei este acerbă cu 67 de înscriși pe 145 de locuri. Se înscrie în PSD în anul de glorie 2007. De ce an de glorie? Pentru că domnul Ciolacu (conform CV-ului său a fost șomer până la 37 de ani) în 2007 are singura slujbă care arată accceptabil în CV.

Singura funcție executivă, de manager, pe care o deține pentru 13 luni din 2007, e la o firmă mărișoară, Urbis. 

Afaceri între tatăl viitoarei deputate și viitorul șef de partid

Firma primește mai multe contracte de la primărie și subcontractează firma domnului Dobrică, că așa lovește norocul în PSD. Curtea de Conturi susține că 4,83 milioane sunt prejudiciul făcut de firma domnului Dobrică din contractele pasate de domnul Ciolacu. Din 2008 până în 2012, atât domnul Ciolacu, cât și domnul Dobrică ocupă funcții importante în administrația publică a Buzăului. Între 2007 și 2012, perioadă când Ciolacu este director la URBIS și apoi viceprimar, firma primește 138 de milioane în contracte de la primărie. Cinste și social democrație!

Direct consilieră

Între timp, la 23 de ani, domnișoara Dobrică termină Facultatea de Inginerie Civilă. Ca orice tânăr de geniu, devine direct consilieră, fără nici un fel de experiență, la unul dintre cele mai sinistre personaje care au lucrat la stat. Lucrează în cabinetul domnului Daniel Tudor, cel mai bine plătit bugetar, cu un salariu estimat în jur de 20.000 de euro la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Tudor a terminat facultatea la 17 ani, după ce a terminat liceul și are un CV foarte straniu. În timpul comuniștilor, ca orice român cinstit, lucrează în Belgia.

Pe cine a sfătuit

Este acuzat de CNSAS de colaborare cu Securitatea. Arestat de DNA. Căsătorit, desigur altă coincidență, cu probabil cea mai bogată senatoare, reprezentanta PNL, tot de Buzău, Doina Tudor.

În mod straniu, unele dintre declarațiile de avere ale doamnei Tudor nu mai sunt disponibile pe site-ul Senatului, dar se găsesc în arhive. Multe, multe milioane de euro care put a corupție și securitate veche și nouă.

La 24 de ani devine președinte!

După numai patru luni, Ionela este numită, la 24 de ani și cu zero experiență în domeniu, președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională. O instituție cu 140 de posturi care gestionează e-guvernarea și două sisteme foarte importante pentru achiziții publice și de eliberare a autorităților de transport.

Zgonea a luat mită ca s-o angajeze

Numirea ei îl bagă în pușcărie pe fostul șef al Parlamentului, PSD-istul Valeriu Zgonea, pentru mita primită de la Dumitru Dobrică, tatăl domniei sale. Oana este președinte pentru 7 luni și apoi, ca orice personaj de poveste care învață într-o lună cât alții într-un an, este subsecretar de stat la Ministerul Comunicațiilor. După 11 luni de muncă intensă se dedică iarăși studiului, studiază Diplomația la altă catastrofă, Institutul Diplomatic Român. 

Firma tatălui își mărește activitatea de vreo trei ori cu vreo 7 milioane în această perioadă. Imediat ce fata nu mai e la butoane, cifra de afaceri scade cu 4 milioane.

La 27 de ani, cu o experiență totală numai în sinecuri de partid de 25 de luni, devine – desigur, meritat – parlamentară. Este vicepreședintă la Comisia pentru tehnologia informației și comunicaților și secretara Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Parlamentului României.

Cazul domnișoarei Dobrică este într-un mod înfricoșător norma și nu excepția felului în care tinerii ajung în Parlament. Și nu, nu e vorba numai de PSD.
Citeşte întreaga ştire: Înfricoșătorul caz al deputatei PSD Dobrică. Zgonea a fost condamnat că a luat mită ca s-o angajeze, iar cariera ei urcă în Parlament!






Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?