CCR a admis două sesizări ale USR privind neconstituționalitatea unor hotărâri adoptate de Parlament

CCR a admis două sesizări ale USR privind neconstituționalitatea unor hotărâri adoptate de Parlament

Curtea Constituțională a României a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, două sesizări formulate de USR cu privire la neconstituționalitatea unor hotărâri adoptate de Parlament.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis AGERPRES, o primă sesizare, formulată de grupul parlamentar al USR din Camera Deputaților, a vizat o hotărâre privind aprobarea componenței nominale și a conducerii Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea de neconstituționalitate și a constatat că Hotărârea Parlamentului României nr. 72/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 15/2017 privind aprobarea componenței nominale și a conducerii Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare este neconstituțională", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, CCR a admis și o a doua sesizare formulată de grupul parlamentar al USR din Camera Deputaților, referitoare la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 70/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 10/2017 privind aprobarea componenței nominale și a conducerii Delegației permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

Pe de altă parte, CCR a respins cu majoritate de voturi, ca neîntemeiate, alte două sesizări formulate de același grup parlamentar. Una se referea la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, iar cealaltă la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 71/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 30/2017 privind constituirea grupurilor parlamentare de prietenie.

Deciziile sunt definitive și general obligatorii și se vor comunica președinților celor două Camere ale Parlamentului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…