CCR a publicat traducerile în limba engleză ale deciziilor privind conflicte între autorități ale statului

CCR a publicat traducerile în limba engleză ale deciziilor privind conflicte între autorități ale statului

Curtea Constituțională a României (CCR) a anunțat, vineri, că a publicat traducerile în limba engleză ale deciziilor privind conflicte între autorități ale statului, în urma interesului manifestat de o serie de instituții internaționale pe acest subiect.

"Având în vedere interesul manifestat de instituțiile membre ale Conferinței Curților Constituționale Europene și ale Conferinței Mondiale asupra Justiției Constituționale, în contextul apropiatei vizite la București a președinților instanțelor de contencios constituțional și instanțelor supreme reprezentate în aceste organisme, cu ocazia organizării Conferinței internaționale cu tema 'Un sfert de secol de constituționalism', dedicată celei de-a 25-a aniversări de la înființare, Curtea Constituțională a României a distribuit traducerea în limba engleză a recentelor sale decizii pronunțate în exercitarea atribuțiilor prevăzute de art.146 lit.e) din Constituție", se precizează într-un comunicat al CCR.

Conform aceleiași surse, este vorba despre decizia din 8 februarie referitoare la cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre autoritatea executivă și autoritatea legiuitoare, precum și dintre autoritatea executivă și autoritatea judecătorească, formulate de președintele Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv de președintele României, dar și de decizia din 27 februarie referitoare la cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, formulată de președintele Senatului.

Deciziile traduse, în format electronic, pot fi accesate pe pagina de internet a CCR, www.ccr.ro , la rubrica "Jurisprudență recentă".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro