CCR a publicat traducerile în limba engleză ale deciziilor privind conflicte între autorități ale statului

CCR a publicat traducerile în limba engleză ale deciziilor privind conflicte între autorități ale statului

Curtea Constituțională a României (CCR) a anunțat, vineri, că a publicat traducerile în limba engleză ale deciziilor privind conflicte între autorități ale statului, în urma interesului manifestat de o serie de instituții internaționale pe acest subiect.

"Având în vedere interesul manifestat de instituțiile membre ale Conferinței Curților Constituționale Europene și ale Conferinței Mondiale asupra Justiției Constituționale, în contextul apropiatei vizite la București a președinților instanțelor de contencios constituțional și instanțelor supreme reprezentate în aceste organisme, cu ocazia organizării Conferinței internaționale cu tema 'Un sfert de secol de constituționalism', dedicată celei de-a 25-a aniversări de la înființare, Curtea Constituțională a României a distribuit traducerea în limba engleză a recentelor sale decizii pronunțate în exercitarea atribuțiilor prevăzute de art.146 lit.e) din Constituție", se precizează într-un comunicat al CCR.

Conform aceleiași surse, este vorba despre decizia din 8 februarie referitoare la cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre autoritatea executivă și autoritatea legiuitoare, precum și dintre autoritatea executivă și autoritatea judecătorească, formulate de președintele Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv de președintele României, dar și de decizia din 27 februarie referitoare la cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, formulată de președintele Senatului.

Deciziile traduse, în format electronic, pot fi accesate pe pagina de internet a CCR, www.ccr.ro , la rubrica "Jurisprudență recentă".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!