CCR: Sintagmă din articolul prin care procurorii DIICOT pot fi revocaţi - neconstituţională

CCR: Sintagmă din articolul prin care procurorii DIICOT pot fi revocaţi - neconstituţională

Curtea Constituţională a României a stabilit joi că este neconstituţională sintagma "în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor specifice funcţiei" din articolul prin care procurorii DIICOT pot fi revocaţi.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis AGERPRES, joi, Plenul Curţii Constituţionale s-a pronunţat asupra următoarelor excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 5 alineatul (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative.

Dispoziţiile criticate au următorul cuprins: "Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pot fi revocaţi prin ordin al procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor specifice funcţiei sau în cazul aplicării unei sancţiuni disciplinare".

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că sintagma "în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor specifice funcţiei", din cuprinsul dispoziţiilor art.5 alin.(4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.78/2016, este neconstituţională". AGERPRES


populare
astăzi

1 DOCUMENT „Nicușor Dan a obținut 12 milioane de euro în cea mai strălucită afacere politică din istoria României”

2 ALERTĂ Anunț de ultima oră de la Ministerul Finanțelor!

3 Bolojan / „Domne, ce lucrați? E greu să explice la ce lucrează”

4 Așa o fi?

5 Cică ăsta e lider sindical