Ce a discutat Toader cu Comisia de la Veneția încât tace mâlc după ce s-a întors?

Ce a discutat Toader cu Comisia de la Veneția încât tace mâlc după ce s-a întors?

Ce a discutat Toader cu Comisia de la Veneția încât tace mâlc după ce s-a întors?Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a discutat, joi, cu reprezentanti ai Comisiei de la Venetia despre continutul viitoarei ordonante de urgenta prin care vor fi puse in acord Legile Justitiei, recent modificate de Parlament, cu recomandarile Comisiei.

Informatia apare intr-un comunicat postat pe site-ul Comisiei de la Venetia, in care se precizeaza ca Tudorel Toader a facut ieri o vizita la secretariatul Comisiei.

"Dl Toader a prezentat posibilul continut al unei viitoare ordonante de urgenta in domeniul Justitiei care va aborda, printre altele, unele dintre problemele ridicate in Opinia Preliminara emisa in data de 13 iulie si care se va afla pe agenda viitoarei sesiuni a Comisiei de la Venetia, care va avea loc pe 19 octombrie", se arata in comunicatul citat.

Ministrul Toader nu a informat public pana la momentul redactarii acestei stiri despre concluziile dialogului purtat ieri cu reprezentantii forului european.

Tudorel Toader este si ministru al Justitiei, si reprezentantul Romaniei in Comisia de la Venetia. El a fost desemnat de guvernul roman sa ocupe aceasta pozitie in urma cu patru ani. Mandatul sau de membru al CV a expirat in luna mai a acestui an, dar si l-a prelungit singur, in calitate de ministru, pentru inca patru ani. Ca membru supleant in CV din partea Romaniei este consilierul prezidential Bogdan Aurescu.

 Vineri, presedintele Klaus Iohannis este asteptat sa promulge Statutul Magistratilor, ultima dintre cele trei legi ale Justitiei care au fost modificate de Parlament, generand un urias scandal si masive proteste de strada. Legea a fost contestata de mai multe ori la CCR, atat de seful statului, cat si de Inalta Curte si de partide din Opozitie.

Noua lege contine mai multe prevederi controversate, printre care si reducerea atributiilor presedintelui in ceea ce priveste numirile procurorilor sefi, de la PICCJ, DNA si DIICOT. De asemenea, legea prevede ca magistratii se pot pensiona anticipat daca au cel putin 20 de ani vechime, chiar daca nu au implinit varsta de 60 de ani.

Dupa promulgare, Guvernul este asteptat sa adopte ordonanta de urgenta care va modifica Legile Justitiei in acord cu recomandarile Comisiei de la Venetia. 
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”