Ce afaceri au „maneliștii de top ai țării”

Ce afaceri au „maneliștii de top ai țării”

Sunt extrem de cunoscuți, au o mulțime de bani și sunt foarte ocupați. O oră din timpul lor costă mii de euro și chiar și așa sunt foarte solicitați.

Maneliștii sunt extrem de solicitați atunci când vine vorba despre petreceri, fie că vorbim de nuntă, botez, aniversare, ba chiar și înmormântări, în țară sau în străinătate. Au clienți din toate clasele sociale, de la oameni simpli care muncesc poate ani de zile pentru a le cânta Florin Salam două ore la nuntă, până la oameni de afaceri și chiar politicieni.

Risc de insolvență crescut pentru firma lui Florin Salam

Pandemia pare că le-a dat puțin peste cap afacerile maneliștilor. Dacă este să ne luăm după cifrele firmei F.S. International Music Company SRL, cu sediu social în Srada Decebal din București, care ar aparține lui Florin Salam, pe numele său real Florin Stoian, care ar fi raportat cifră de afaceri și venituri ”0” pe anul 2020, iar cheltuielile ajung undeva la 216.859 de lei, conform totalfirme.ro .

De asemenea, se pare că la 31 decembrie 2020, firma avea datorii la bugetul de stat de 151.433 lei și un risc de insolvență crescut.

Însă Florin Stoian este și investitor în imobiliare și pare să se fi orientat și spre turism. În urmă cu un an își deschisese un camping în zona Valea Doftanei, județul Prahova.

Se pare însă că manelistul s-a redresat în vara aceasta, după ridicarea restricțiilor. Conform wowbiz.ro, pentru un program de 4 ore, cere, fără să ia bani din dedicații, între 10.000 și 20.000 de euro.

Florin Salam este unul dintre cântăreții preferați ai interlopilor celebrii precum, frații Cămătaru, clanul Pian sau Mircea Nebunu, dar și pentru colegi de breaslă, ca Tzanca Uraganu.

Adi de Vito, ghinion în afaceri

Adrian Minune, Adrian Simionescu pe numele său real, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați maneliști din România. Se pare însă că nu prea a avut noroc în afaceri. Adrian Media Music SRL, firma manelistului Adrian Minune, cu obiect de activitate ”Activități de interpretare artistică” apare că a fost radiată în urmă cu trei ani.

Iar A&G Music & Film SRL, cu obiect de activitate ”Transporturi de pasageri pe căi navigabile” apare în dizolvare, conform totalfirme.ro .

Adrian Simionescu a cochetat și cu cinematografia, jucând în două filme, Gadjo dilo (1997) și Furia (2002), dar și cu politica. El a fost consilier local al comunei ilfovene natale, Ștefăneștii de Jos, poziție din care a demisionat pe 20 aprilie 2011.

Manelistul a mai spus într-un interviu la Antena 3 că are și terenuri iar din vânzarea unuia singur a făcut nu mai puțin de 500.000 de euro.

Onorariul lui Adrian Minune pentru a cânta la o petrecere este de 6.000 de euro. Însă mult mai mulți bani câștigă din dedicații

Afacerile lui Vali Vijelie

Și Vali Vijelie, pe numele real Valentin Rusu a dus o firmă în insolvență. Vijelie Production SRL a fost întregistrată în anul 2005 şi are ca obiect de activitate activităţi de realizare a înregistrărilor audio şi activităţi de editare muzicală.

El a înregistrat un profit de 170.000 de lei în primul an de activitate, 2005, însă apoi, până în 2009, nu a mai trecut pe la Registrul Comerţului. Ultima dată a raportat profit zero şi datorii de 211.000 de lei, conform Adevărul .

Însă, manelistul pare să se fi descurcat și pe vremea pandemiei. ”Am investiții făcute în imobiliare, în câteva apartamente. Este afacerea soției, este pe numele ei. Nu știu cât e chiria, e treaba familiei, nu mă interesează, important e să fiarbă oala”, a explicat Vali Vijelie la Antena Stars.

Legăturile maneliștilor cu interlopii

Maneliștii celebrii sunt foarte căutați de interlopi. Fie că le cântă la nuntă sau la înmormântare, artiștii nu-i refuză niciodată. Mai mult, aceștia au relații de prietenie sau chiar de familie cu unii interlopi cunoscuți din România.

Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru este nașul de cununie al lui Vali Vijelie și tot el i-a botezat și primul fiu al cântărețului, Nuțu Ion.

Mai mulți interlopi, dar și manelistii Adi Minune și Florin Salam au fost amendați pe 1 martie 2021, de către polițiști după ce au participat la comemorarea lui Emi Pian, la vila acestuia de lângă Penitenciarul Rahova, potrivit unor surse judiciare.

La începutul acestui an, Adrian Minune a fost prins cântând la o petrecere privată cu mai multe persoane. A fost amendat pentru încălcarea prevederilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, scrie Ziare.com .



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”