Ce-ai făcut, CRETINULE? Gazeta Matematică, un SIMBOL al școlii românești, INTERZISĂ de PSD după 122 de ani!

Ce-ai făcut, CRETINULE? Gazeta Matematică, un SIMBOL al școlii românești, INTERZISĂ de PSD după 122 de ani!

Mai mulți inspectori generali şi directori au interzis distribuirea Gazetei Matematice în școli, a anunțat pe Facebook profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România. Măsura a fost luată din cauza notei prin care ministrul Educației, Liviu Pop, i-a amenințat pe profesori cu dosare penale dacă încalcă Ordinul prin care a interzis folosirea la clasă a oricăror materiale auxiliare.

Gazeta matematică a fost publicată prima dată în urmă cu 122 de ani și apariția sa nu a fost întreruptă nici în perioada celui de-al doilea Război Mondial.

Comentariul profesorului Radu Gologan, președintele Societății de Ştiinţe Matematice din România, cea care editează Gazeta:

“L-aş întreba pe domnul profesor Pop, actualmente ministru al educaţiei şi fost profesor de matematică, dacă în opinia domniei sale, Gazeta Matematică, un monument al culturii româneşti de peste 120 de ani, este considerat auxiliar interzis în şcolile din România. Cred că ştie că generaţii întregi de matematicieni, ingineri, fizicieni, informaticieni, ce au făcut şi fac fală României, au făcut primii paşi spre ştiinţă cu Gazeta alături.

Pot să îi spun domnului Pop că în SUA, Moldova, Germania, Franţa ca şi în multe alte ţări este folosit ca material auxiliar la matematică.

Din păcate câţiva inspectori generali şi directori au interzis deja distribuirea Gazetei Matematice, deşi exista un protocol între Societatea de Ştiinţe Matematice şi minister în acest sens”.

Menționăm că între Societatea de Științe Matematice și Ministerul Educației există protocoale încă valabile pentru distribuirea Gazetei în școli.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”