Ce ascunde campania împotriva „statului paralel”

Ce ascunde campania împotriva „statului paralel”

Teza zilei este că “statul paralel” i-a condus pe toți. Traian Băsescu, Elena Udrea, Victor Ponta, Crin Antonescu, toată crema politicii executa lovind din călcâie ordinele de sus. Nu este foarte clar cum au ajuns să manevreze șefi de stat și prim-miniștri oamenii puși tot de ei, cum e posibil să tremure zeii din Olimpul puterii în fața unor bieți funcționari ai statului care oricând puteau fi zburați din funcții, dar ni se spune că așa a funcționat țara ani întregi, scrie Dan Tăpălagă pe g4media.ro.

Pe lângă statul paralel ar mai fi lucrat o conspirație globală, planul Minerva de înrobire a statelor, de transformare a țărișoarelor mici ca România în colonia Occidentului. Statele Unite și Bruxelles-ul ar fi întocmit liste negre aruncând oameni nevinovați în închisori cu mâna statului paralel pentru a ține în sclavie țărișoara.

Toate aceste teze bizare, stupide sau cel puțin exagerate, le auziți zi de zi, săptămâna de săptămâna, ceas de ceas. Asistăm la o operațiune clasică de rescriere a istoriei de către puternicii de azi, proscrisii de ieri. La capătul vastei operațiuni de spălare a creierelor, tot ce ați știut despre marea corupție din politica românească trebuie uitat. Așa ceva n-a existat niciodată decât în capetele unor exaltați manipulați de străini.

Rețeta nu este nici nouă, nici originală. Grație consultanților politici, teoria dușmanului nevăzut face carieră globală: Trump, Erdogan, Netanyahu, Orban și cam toți cei care manevrează greșit puterea se luptă cu inamicii din statul lor paralel. Avantajul e că poți pune orice în cârca lui fără să te contrazică nimeni. Publicul se dă în vânt după conspirații, prin urmare este dispus să înghită multe pe nemestecate. Iată de ce teza se bucură de oarecare suscces, iar toți politicienii aflați în dificultate investesc masiv în propagarea ei.

Pe lângă inventarea unui țap ispășitor, distragerea atenției de la adevăratele probleme ale guvernării, discreditarea luptei anticorupție pe termen lung, răzbunare și reglare de conturi, răfuiala continuă cu statul paralel mai are un scop precis. În cazul României, toți marii condamnați visează cu ochii deschiși ziua reabilitării, speră să forțeze cumva motive de revizuire pentru a-și albi cazierul.

Pentru unii ca Dragnea și Voiculescu, scopul final este să anuleze printr-o scamatorie în justiție condamnările care-i pun astăzi la stâlpul infamiei și, mai rău, îi împiedică să ocupe funcții importante în stat. Cei care n-au încasat încă o condamnare se luptă, firește, din toate puterile să o evite.

Din acest motiv, Liviu Dragnea și PSD se dau peste cap să țină teza statului paralel pe agendă, acoperind orice alt subiect cu adevărat important pentru societate. O pun pe Viorica Dăncilă să ceară CSAT desecretizarea protocoalelor, îi plimbă pe Maior și pe Coldea la comisia parlamentară, trag de Ghiță din Serbia să scoată poze sau orice mai găsește compromițător prin telefoane sau mail-uri despre Kovesi, se folosesc până și de unul ca Vanghelie să-l acuze pe Victor Ponta că făcea liste negre împreună cu statul paralel.

Liviu Dragnea, Dan Voiculescu și Traian Băsescu se numără printre marii promotori ai tezei statului paralel abuziv. Toți trei sunt puternic motivați și dispun de capacitatea de a iniția, elabora și dezvolta astfel de campanii cu un anumit grad de sofisticare. Numai că teza lor stă mereu să le explodeze în față.

Adevărul arată cât se poate de simplu și nu poate fi chiar rescris sau uitat chiar atât de ușor. Chiar ei au târguit justiția ca la piață în 2013, nu statul paralel. Băsescu și Ponta au negociat odiosul troc pe justiție iar Elena Udrea a facut naveta între ei pentru a-și impune prietena, pe Alina Bica, la DIICOT. Nu putea nimeni să-i comande, pe atunci erau Dumnezeii României. Alții, mai slabi și mai vulnerabili, căutau să intre în grațiile serviciilor din simplul motiv că acestea erau pe atunci vârf de lance în lupta anticorupție. Știm deja de la Maior că

Dragnea participa la mesele de Crăciun alaturi de capii “statului paralel”, de la Ponta am aflat că liderul PSD nu rata nici o partidă de tenis iar Coldea le-a spus celor din comisie că politicienii erau cei care veneau cu elan către SRI, nu invers. Nici pe Georgescu de la ANI nu l-a forțat nimeni cu cuțitul la gât să deschidă anumite dosare, toți au condus instituțiile mai bine sau mai prost. Unii s-au predat de bună voie serviciilor, alții și-au văzut mai departe de treabă fără să-i faulteze cineva pentru asta.

Sebastian Ghiță susține că până și Voiculescu ar fi căutat să intre în grațiile lui Coldea și Maior. Fondatorul Antenelor neagă vehement, dar atunci avem o mare problema: când minte și când spune adevărul unul ca Ghiță? De ce dezvalurile despre Kovesi ar fi reale, din moment ce bate câmpii despre Voiculescu?

Oricâte excese ar fi făcut “statul paralel”, oricât de mult s-ar fi întins la butoanele puterii înainte de a fi evacuați din anchetele penale prin decizia Curții Constituționale în 2016, nu aici a fost marea problemă a României. Nu acesta a fost marele abuz.

Poate că statul n-a fost chiar vertical, cum l-a numit recent Coldea la audiere, ci puțin în dungă. Dar adevaratul pericol l-a reprezentat și atunci, și acum tetntativele repetate de transformare a României în stat mafiot și de anihilare a justiției. Nimic esențial nu s-a schimbat din 2012 încoace, doar intensitatea și agresivitatea borfașilor a crescut exponențial. Rescrierea legilor justiției merge mână în mână cu rescrierea istoriei recente.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

4 HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

5 VIDEO Beție popească / Unul a băut până a leșinat, al doilea a decis să se întoarcă de unde abia venise, în Ucraina