
Ce au mâncat invitații președintelui Nicușor Dan la recepția după învestire. Nu au lipsit sarmalele și fasolea cu ciolan
La recepția oferită de Nicușor Dan la Cotroceni, după învestire, cei aproximativ 500 de invitați au fost răsfățați cu preparate românești, vedetele fiind sarmalele și fasolea cu ciolan.
La antreu, invitații au fost serviți cu: diferite brânzeturi, humus, salata vinete, legume (ardei, ciuperci, dovlecei, ceapă verde și roșii) și salate, dar și salam și șuncă, potrivit libertatea.
De asemenea, de pe mese nu au lipsit pastrama de berbecuț, sarmalele de post și cu carne, păstrăvul la grătar, ciocănelele de pui și somonul la cuptor. La loc de cine a stat și fasolea bătută cu ciolan, un preparat tradițional românesc.
La desert, invitații lui Nicușor Dan au servit dulciuri precum: macarons, amandine, eclere, negrese, prăjituri cu fructe. În ceea ce privește băuturile, au putut alege whisky, apă plata și minerală, vermut, coniac, vin, vin spumant și diferite sucuri.
Nicușor Dan, câștigătorul alegerilor prezidențiale, a fost învestit luni, la Palatul Parlamentului, în funcția de președinte al României.
Evenimentul a fost marcat de o atmosferă solemnă, dar și de un moment personal emoționant: în lipsa soției, rămasă acasă cu fiul bolnav, singura prezentă din familie a fost fiica sa, Aheea, sosită direct de la școală. Ulterior, Nicușor Dan a preluat mandatul de la Ilie Bolojan, care a părăsit Palatul Cotroceni.
Nicușor Dan, candidat independent, a câștigat alegerile prezidențiale cu 6.168.642 voturi, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, obținând 5.339.053 de voturi la alegerile din 18 mai.
Sursa: adevarul.ro