Ce date au americanii despre armata trimisă de Putin în Ucraina

Ce date au americanii despre armata trimisă de Putin în Ucraina

SUA au „indicații că moralul scade în unele” unități ale forțelor ruse, a susținut marți un înalt oficial american al apărării, citat de CNN.

„Am preluat, independent, indicii că moralul scade în unele dintre aceste unități. Că din nou nu se așteptau la rezistența pe care urmau să o întâmpine și că propriul lor moral a avut de suferit ca urmare”, a spus oficialul.

Un număr semnificativ dintre forțele militare ruse folosite pentru a invada Ucraina sunt „recruți, bărbați foarte tineri recrutați în serviciu”, a spus oficialul.

„Se pare că nu toți ar fi pe deplin antrenați și pregătiți sau chiar conștienți că urmau să fie trimiși într-o operațiune de luptă”, a adăugat oficialul.

Avansul rusesc asupra Kievului rămâne „practic… acolo unde a fost ieri”, potrivit unui înalt oficial al apărării, citat de CNN.

Rușii nu se confruntă doar cu probleme de „combustibil și susținere”, dar dau semne că rămân fără alimente, a susținut oficialul.

Oficialul a invocat o serie de posibile motive pentru blocaj, inclusiv rezistența ucraineană.

Oficialul a citat, de asemenea, posibilitatea ca rușii să-și întrerupă avansul, deoarece s-ar putea „regrupa, regândi, reevaluează”.

CNN a raportat mai devreme că SUA consideră că Rusia recurge la o putere de foc mai mare și la sisteme de arme mai devastatoare.

„Se vor regrupa, se vor adapta, își vor schimba tactica”, a spus oficialul, adăugând că ministerul rus al apărării a recunoscut deschis că va viza zone civile din Kiev.

„În ultimele șase zile au existat dovezi ale unui anumit comportament de aversiune la risc din partea armatei ruse”, a spus oficialul.

„Ați văzut asta la sol, unde unitățile se predau, uneori fără luptă. Și au, mulți dintre acești soldați sunt recruți, nu au mai fost niciodată în luptă, unii dintre care credem că nici nu li s-a spus că vor fi în luptă. Așa că vedem doar dovezi ale unui strop de aversiune la risc.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis