Ce decizie a luat NATO după retragerea Rusiei din Tratatul cu privire la Forţele Armate Convenţionale din Europa

Ce decizie a luat NATO după retragerea Rusiei din Tratatul cu privire la Forţele Armate Convenţionale din Europa

Statele membre NATO au condamnat marţi decizia Rusiei de a se retrage din Tratatul cu privire la Forţele Armate Convenţionale din Europa (CFE), un document-cheie care limita unele categorii de arme convenţionale, transmite Reuters.

FOTO Shutterstock

„Aliaţii condamnă decizia Rusiei de a se retrage din Tratatul cu privire la Forţele Armate Convenţionale din Europa şi războiul său de agresiune împotriva Ucrainei, care este contrar obiectivelor tratatului. Retragerea Rusiei este cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni care subminează sistematic securitatea euro-atlantică”, se arată într-un comunicat publicat de NATO.

„În consecinţă, statele aliate intenţionează să suspende aplicarea tratatului CFE atât timp cât este necesar, în conformitate cu drepturile lor în baza legii internaţionale. Aceasta este o decizie susţinută pe deplin de toţi aliaţii NATO”, a transmis NATO.

Rusia s-a retras oficial marţi din acest tratat-cheie care limita unele categorii de arme convenţionale invocând ca pretext extinderea Alianţei Nord-Atlantice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB