Ce dezvăluie numirea lui Dvornikov la comanda trupelor rusești de invazie

Ce dezvăluie numirea lui Dvornikov la comanda trupelor rusești de invazie

Numirea generalului Alexander Dvornikov la comanda tuturor forțelor de invazie din Ucraina este o încercare de centralizare a comenzii trupelor Moscovei, arătând, în același timp, cât de slabă a fost planificarea dinainte de începerea războiului, spune ministerul britanic al apărării în evaluarea de miercuri dimineață.

Vladimir Putin pare că l-a pus pe generalul Alexander Dvornikov la comanda trupelor de invazieFoto: Twitter
  • Numirea de către Rusia a generalului de armată Alexander Dvornikov în funcția de comandant al războiului din Ucraina reprezintă o încercare de centralizare a comenzii și controlului. Incapacitatea de a coagula și coordona activitatea militară a obstrucționat invazia Rusiei până în prezent.
  • La fel ca mulți generali ruși de rang înalt, Dvornikov are experiență anterioară de comandă în Siria. În plus, din 2016, el a comandat Districtul militar de sud al Rusiei, care se învecinează cu regiunea Donbas din Ucraina.
  • Recent, mesajele transmise de Rusia au subliniat recent progresul ofensivei din Donbas, pe măsură ce forțele rusești se reorientează spre est. Numirea lui Dvornikov demonstrează și mai mult modul în care dârza rezistență ucraineană și planificarea ineficientă dinaintea războiului au forțat Rusia să își reevalueze operațiunile.

„Acest general va fi doar un alt autor de crime şi brutalităţi împotriva civililor ucraineni”, a avertizat în weekend consilierul american pentru probleme de securitate naţională, Jake Sullivan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...