Ce dispozitive se folosesc la jocuri de noroc?

Ce dispozitive se folosesc la jocuri de noroc?

Jocurile de noroc sunt fără discuţie cunoscute de toată lumea şi practicate în egală măsură de toată lumea. Este imposibil ca în această viaţă să nu fi încercat măcar un loz în plic sau să fi pus un bilet la loto.

Şi pentru cei care au avut puţin mai mult curaj, atunci oferta unui cazino a fost la numai un click distanţă. S-au putut delecta cu îndrăgitele păcănele, sau au putut să aleagă dintre variatele jocuri de masă existente acolo.

Şi dacă au făcut-o, au văzut că toate jocurile de noroc se folosesc de câteva dispozitive fără de care acestea nu ar avea nici o atracţie. Despre asemenea dispozitive vom discuta în rândurile următoare, aşa că parcurge-le cu atenţie!

Cărţi de joc

Dacă eşti în căutarea unui joc unde Pragmatic şi Microgaming sunt vedetele, un Nitrocasino bonus te va ajuta fără discuţie să îţi îndeplineşti visul. Ai la dispoziţie peste 1000 de păcănele online şi poţi chiar să intri şi pe jocurile de masă din ofertă când rulezi bonusul.

Şi odată ajuns în această secţiune poţi să îţi încerci şansele la jocul de blackjack sau la cel de baccarat, astfel încât să îţi pui în evidenţă talentul cu care eşti înzestrat. Deşi astăzi un set de cărţi de joc pare arhicunoscut, până să ajungă în acest fel la tine a suferit multiple transformări.

Primele cărţi de joc au fost inventate de chinezi şi nu conţineau numere şi semne ci doar aveau imprimate instrucţiuni şi pedepse pentru cine le trăgea. Câţiva istorici sugerează că primele cărţi de joc chiar erau cărţi-monedă, a căror folosire era adeseori riscantă.

Până când să se stabilească la forma pe care o ştim în zilele noastre, cărţile de joc au suferit profunde transformări. Astăzi ştim cu toţii că un pachet de cărţi de joc conţine 52 de bucăţi, câte 13 cărţi pentru fiecare suită.

În toate jocurile de masă pe care le poţi încerca o să vezi la treabă sistemul franţuzesc. Acesta presupune 4 semne distincte pe care o să le întâlneşti pe cele 4 suite, romb, inimă roşie, inimă neagră şi treflă.

Suita este formată din cărţile de la 2 la 10 la care se adăugă cărţile cu feţe, cele de J, Q, K şi A. Cartea de as are o valoare bivalentă, valorând în anumite combinaţii 1 punct dar şi 11. Şi dacă jocul o impune, se pot introduce şi cărţile de joker, cele care acţionează ca un wild şi înlocuiesc orice altă carte din joc.

zaruri

Zaruri

Este foarte clar că jocul de Craps cunoscut la noi sub denumirea de Barbut este cel mai faimos joc unde zarurile sunt vedetele incontestabile. Deşi materialele din care sunt confecţionate diferă, zarurile sunt întâlnite întotdeauna în forma lor consacrată, cu 6 feţe pe care se regăsesc numere de la 1 la 6.

În acest fel atunci când se folosesc 2 zaruri ca în jocul de Craps, ştii cu siguranţă că poţi obţine numai 36 de rezultate distincte, toate cu valori cuprinse între 2 şi 12. Apoi intră în acţiune aruncătorul, acel jucător care nu face altceva decât să arunce zarurile pe o masă de joc şi să aştepte rezultatul acesteia.

În funcţie de rezultat, pariurile depuse de către ceilalţi jucători se pot dovedi norocoase sau dimpotrivă, perdante. Ne putem doar imagina cum se juca barbut pe vremea romanilor sau a grecilor, însă un lucru este cert, se folosea acelaşi format cunoscut astăzi.

Materialele difereau, aşa că cele mai comune zaruri erau realizate din fildeş şi os, dar şi din materiale scumpe, precum chihlimbar, marmură, alabastru şi chiar dacă credeţi că acest lucru este imposibil, existau chiar zaruri făurite din cristal.

Şi da, există dovezi palpabile care arată că zaruri similare celor folosite astăzi de către cazinouri au fost descoperite acum 600 de ani I.H. în site-uri arheologice din China. Nimic surprinzător am putea spune, doar această naţiune a inventat hârtia şi este renumită pentru apetenţa de a paria pe orice şi oriunde!

Jetoane

Dacă ai intrat într-un cazino fizic ştii cu siguranţă că nu poţi paria la o masă de poker pe bani adevăraţi. Aceştia se schimbă într-un mod civilizat la casieria cazinoului şi în schimbul valorii predate vei primi un număr de jetoane de anumite valori.

Apoi, cu ajutorul acestora, poţi depune pariuri la masa unde joci şi în funcţie de norocul pe care îl ai, le poţi pierde sau le poţi multiplica. În cazul fericit în care ai câştigat, vei urma invers paşii făcuţi la intrarea în cazino, te vei prezenta la casierie şi jetoanele ţi se vor transforma în bani adevăraţi.

Este o modalitate modernă prin care nu eşti obligat să arunci efectiv cu bani pe masa de joc şi care aduce un plus de inovaţie jocului pe care îl practici. Şi chiar dacă nu eşti într-un cazino ci la tine acasă, toate seturile de jocuri de masă cuprind jetoane cu diverse valori.

În fond, chiar şi dacă organizezi o partidă de poker la tine acasă, trebuie să existe o miză care să facă jocul mult mai interesant şi incitant! Partenerii tăi de joc o vor aprecia şi urmarea este că vei fi obligat să organizezi o altă sesiune de joc.

generatoare

Generatoare aleatorii de numere

În ultima vreme, cazinourile online sunt în topul de preferinţe al jucătorilor. Poate că este de vină şi pandemia pe care tocmai am traversat-o, dar în mod clar că şi factorul comoditate este unul care atârnă cu greutate atunci când alegi să joci online.

Din fotoliul tău comod de acasă şi în faţa laptop-ului personal, nu poţi decât să alegi un cazino , să intri pe oferta acestuia şi să alegi unde vei putea depune primul pariu. Poţi începe cu un slot din cele câteva mii prezente pe platformă sau te poţi muta pe un joc de masă.

În cazinourile online este la putere o caracteristică tehnică cunoscută sub denumirea de Generator Aleatoriu de Numere. Nu este altceva decât un program de calculator care rulează pe secundă miliarde de combinaţii numerice.

În momentul în care apeşi butonul de start al unui slot, calculatorul pune pe ecran combinaţia din milisecunda în care ai apăsat butonul. Urmarea este că aceasta combinaţie numerică este transpusă pe ecran prin intermediul simbolurilor tematice ale slotului la care joci şi poate genera sau nu câştigurile din tabela de plăţi.

Concluzie

Şi zarurile şi cărţile de joc au în spate mii şi mii de ani de istorie. Sunt dispozitivele fără de care jocurile de noroc dintr-un cazino nu ar avea nici un rost şi fără de care jocurile ar fi în mod sigur plictisitoare. Un lucru este sigur, au fost prezente în cazinouri şi vor fi încă pentru o lungă perioadă de timp de acum încolo, aşa că apreciază-le aşa cum se cuvine!


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…