Ce impact are realitatea augmentată asupra vieții noastre?

Ce impact are realitatea augmentată asupra vieții noastre?

Realitatea augmentată este o dezvoltare tehnologică populară în zilele noastre. Acest concept apărut acum câțiva ani este unul de-a dreptul fascinant, motiv pentru care a prins repede la public. Efortul de a construi o lume în care utilizatorii au acces la mediul lor înconjurător îmbunătățit de câteva aspecte tehnologice a fost integrat cu succes în câteva sectoare. Beneficiile au fost resimțite în domeniul ingineriei, al designului, al sănătății, al educației, al divertismentului, al turismului și al agriculturii printre altele. Odată cu această integrare au început să apară schimbări și asupra vieții noastre de zi cu zi. Toate acestea pot fi regăsite în rândurile de mai jos.

Arhitectură și construcții

Un prim domeniu care a beneficiat de acest progres tehnologic este ramura construcțiilor. În primul rând, arhitecții au posibilitatea de a vizualiza proiectul în diferite moduri. Imaginile generate pe calculator asupra structurii realizate pot fi așezate în anumite medii. Cu alte cuvinte, în acest fel se pot face calcule mai exacte și chiar modificări înainte de începerea proiectului în sine.

Cât despre locuințele gata construite, viitorii proprietari pot vedea cum va arăta casa lor cu un anumit tip de mobilier sau ce design ar fi mai potrivit spațiului lor de locuit.

Turism

Acest sector este unul foarte căutat. Drept rezultat, agențiile s-au adaptat noilor trenduri și au integrat tehnologii care să îmbunătățească experiența clientului. Cu ajutorul realității augmentate clienții pot viziona cum arată o anumită destinație de vacanță indiferent de locul în care se află. Câteva exemple sunt situri arheologice, atracții turistice, evenimente istorice și multe altele.

Sistemele avansate conectate la destinațiile geografice le pun la dispoziție clienților înregistrări audio care relatează evenimente din anumite locuri. În plus, există și opțiunea de a traduce texte în timp real pentru a putea fi înțelese de către cei care vizitează o țară străină.

Divertisment

Un alt sector în care realitatea augmentată este utilizată cu succes este divertismentul și implicit jocurile. Datorită acestei tehnologii utilizatorii au parte de o altfel de experiență de joc, o experiență mai interactivă.

Un exemplu bun este aplicația binecunoscută Pokemon Go care a fost lansată în 2016. Bazată pe jocul clasic de cărți care a devenit popular în anii ’90, noua aplicație lansată de către Nintendo a explodat. La acea vreme utilizatorii puteau fi văzuți căutând personaje din joc, acțiune care i-a încurajat să petreacă mai mult timp afară. Aplicația este bazată pe GPS, care oferă informații în timp real legate de locație.

Văzând că jocurile ocupă un loc important în viața oamenilor, acest progres a fost integrat în cazinourile moderne online care pot fi accesate acum de pe orice dispozitiv mobil. Fie că joci blackjack sau alte tipuri de jocuri slot, această tehnologie îmbunătățește experiența generală și oferă un mediu de joc mai plăcut.

Conferințe video
 

În trecut, conferințele video erau adesea reprezentate în filme și păreau că fac parte din scenariile fanteziste ale unui scriitor. Totuși, realitatea de zi cu zi ne arată contrariul. Zilnic, la scară largă, sunt folosite filtre pe Instagram sau Snapchat. Odată cu trecerea timpului softul de recunoaștere facială a devenit din ce în ce mai precis.

Dezvoltatorii de software și-au adus contribuția pentru a putea detecta chipurile utilizatorilor prin intermediul a 30,000 puncte. Astfel, filtrele aplicate cu precizie se potrivesc în orice cadru.

Această experiență poarte fi redată în diferite contexte. Spre exemplu, persoanele care iau parte la o conferință virtuală pot să pară prezente într-o anumită cameră deși ele sunt prezente fizic în altă parte a lumii. Acest lucru oferă un beneficiu deoarece permite economisirea costurilor de călătorie.

Cumpărături eficiente

Felul în care oamenii își fac cumpărăturile a trecut prin câteva schimbări odată cu trecerea timpului. În momentul de față cumpărăturile online sunt la mare căutare. Acest lucru oferă confort, reduce timpul dedicat acestei activități și oferă o experiență mai plăcută. Însă până și acest sector se bucură de beneficiile realității augmentate.

În primul rând, mai multe magazine online oferă opțiunea de a proba anumite haine sau accesorii înainte de a face o achiziție. Mai mult, în acest fel cumpărătorii au posibilitatea de a alege produsele care li se potrivesc cel mai bine și pot să vadă mult mai multe produse față de câte ar putea să vadă pe durata unei sesiuni de cumpărături.

În concluzie, nu este greu de înțeles de ce realitatea augmentată a pătruns în atât de multe sectoare. Această tehnologie ne îmbunătățește viața considerabil și ne scutește de timp și efort.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…