Ce înseamnă „lunea la minimum“: o nouă modă pentru a transforma începutul de săptămână VIDEO

Ce înseamnă „lunea la minimum“: o nouă modă pentru a transforma începutul de săptămână VIDEO

„Lunea la minimum” este cea mai nouă modă care pune stăpânire pe rețeaua socială TikTok. Acest concept a fost creat de Mariso Jo Mayes după ce a experimentat epuizarea la locul de muncă, relatează NY Post.

„Lunea la minimum” este „o strategie de prevenire a epuizării”. Foto: Arhivă

Hashtag-ul #bareminimummondays a fost utilizat de internauți. Aceștia iau parte la această nouă modă aparent fără efort.

În momentul în care femeia, în vârstă de 29 de ani, s-a simțit epuizată , s-a îndreptat spre o activitate independentă, însă și-a dat seama că se confrunta cu o problemă care ține de perfecționism.

Mă trezeam luni, foarte epuizată, foarte neproductivă", a spus Mayes, care are peste 154.000 de urmăritori pe TikTok. „Și pentru că eram atât de nemulțumită de cât de neproductivă eram, îmi făceam o listă lungă cu lucruri de făcut".

Până la sfârșitul zilei se simțea foarte copleșită de presiunea pe care o punea pe ea, fiindcă abia reușea să-și ducă la bun sfârșit sarcinile. Se temea foarte mult de ziua de luni, încât „sperieturile săptămânale de duminică” o paralizau.

În fiecare duminică seara, stăteam trează până târziu, știind că ziua de luni va veni mai repede cu cât mă voi culca mai devreme", a mai afirmat ea.

Cum decurge lunea la minimum

„Lunea la minimum” este „o strategie de prevenire a epuizării” în care angajații depun un minimum efort pentru a trece cu bine peste cea mai temută zi. Cum arată ziua de luni a tinerei de 29 de ani:

- nu-și programează întâlniri

- în primele două ore ale zilei are un ritm lejer de lucru. "Citesc, îmi fac de lucru pe acasă, nu verific mailul, nu iau contact cu tehnologia, fac doar ce cred că mă ajută să mă simt bine", a explicat ea.

- la 10:00 face ceva legat de muncă, dar într-un mod creativ, care să-i facă plăcere.

- urmează apoi prânzul sau o plimbare

- ritm normal de lucru timp de două ore, evitând să facă mai multe lucruri deodată

"Ziua de lucru este mai scurtă lunea, dar pentru că lucrez concentrată, fac același volum de lucru ca într-o zi de opt ore", susține ea.

În ziua în care Mayes a hotărât să-și diminueze așteptările pe care și le stabilea singură, cu atât mai productivă a fost, a susținut ea.

Mi-a schimbat complet relația cu productivitatea, cu munca și cu modul în care mă gândesc la mine însămi", a precizat ea.

Mișcările conduse de generația Z , precum ar fi „ Marea Demisie ” și „acționează pentru salariul tău", provin de la tinerii angajați care sunt deranjați de faptul că sunt suprasolicitați, prost plătiți și, cel mai important, nefericiți.

„Cred că oamenilor le place foarte mult ideea de a prelua controlul asupra programului lor și a volumului lor de muncă”, a afirmat Avery Morris, în vârstă de 21 de ani, senior marketing manager, adăugând că Generația Z „își recapată” echilibrul dintre viața profesională și cea personală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro