Ce le recomandă Putin ruşilor să bea în loc de Coca-Cola: „E mai sănătos!”

Ce le recomandă Putin ruşilor să bea în loc de Coca-Cola: „E mai sănătos!”

El a luat în discuţie acest lucru la forumul „Idei puternice pentru un nou viitor” desfăşurat la Moscova, unde a promis că îi va da indicaţii ministrului Agriculturii Dmitri Patruşev cu privire la dezvoltarea producţiei de ceai de salcie, arată hotnews.ro.

Dmitri Patruşev este fiul lui Nikolai Patruşev, preşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, considerat ideologul Kremlinului şi potenţialul succesor al lui Putin.

„Ceaiul de salcie este cu siguranţă mai sănătos decât nişte Coca-Cola, care e doar chimicale”, a dat asigurări Vladimir Putin. Kremlinul a anunţat ulterior că „propunerile relevante” au ajuns deja pe biroul preşedintelui.

Băutura americană, înlocuită cu imitaţii locale

La scurt timp după invadarea Ucrainei, Coca-Cola a anunţat că se retrage de pe piaţa rusească, fiind una dintre primele mari companii occidentale care au luat o asemenea decizie.

Ulterior, băutura americană a fost înlocuită de imitaţii locale precum „Komi-Cola” sau „CoolCola”, la fel ca în cazul altor băuturi retrase din Rusia.

Vladimir Putin a abordat miercuri, 20 iulie, subiectul companiilor occidentale care au decis să plece din Rusia „cu tehnologii şi personal instruit”, vorbind de o dependenţă „umilitoare”.

„Nu ar exista bucurie, dar nenorocirea a ajutat. Dependenţa, această dependenţă umilitoare este şi o dependenţă foarte periculoasă, deoarece această dependenţă se extinde şi se mişcă treptat dintr-o zonă în alta, inclusiv în domenii foarte critice legate de tehnologiile militare”, a spus el, citat de hotnews.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...