Ce pățești dacă mănânci pepene toată vara. Un nutriționist avertizează despre pericolul la care ne expunem

Ce pățești dacă mănânci pepene toată vara. Un nutriționist avertizează despre pericolul la care ne expunem

Delicios și răcoritor în zilele toride, aromatul pepene este o armă cu 2 tăișuri. Un cunoscut nutriționist avertizează despre pericolul la care ne expunem consumându-l în exces. Deși conține multă apă, fructul-vedetă al verii are o cantitate mare de zahăr.

Pepenele trebuie consumat cu moderație FOTO Shutterstock

Invitat la România TV, la emisiunea Punctul culminant, medicul Virgiliu Stroescu a explicat de ce nu e bine să consumăm mult pepene. Bogat în vitamina A, B6 şi C , având un conţinut de apă de 95%, pepenele este ascunde un mare pericol. „Dacă mănânci numai pepene toată vara, după 3-4 luni ai ajuns la diabet. Pepenele e plin de zahăr. Pepenele în sine e foarte bun, dar dacă mănânci prea mult pancreasul explodează”, a spus nutriționistul.

Ce conține deliciosul fruct?

Pepenele are un conţinut scăzut de calorii (100 g de produs furnizează aproximativ 34 de calorii), dar, în acelaşi timp, este foarte săţios, fiind bogat în fibre. Pepenele conţine vitamina A, C, D, E, B6 şi B12 și rste bogat în minerale precum fier, calciu, magneziu sau fosfor. Consumul de pepene aduce beneficii sănătăţii. O cură de pepene este o soluţie pentru detoxifierea organismului, la îndemâna oricui, însă trebuie evitat consumul în exces.

Zemosul pepene roşu are proprietăţi diuretice, însă nu doar atât. Datorită conţinutului de potasiu, pepenele roşu ne protejează împotriva formării pietrelor la rinichi. În cazul persoanelor care au deja pietre la rinichi pepenele continuie la diminuarea acestora. Consumul de pepene roşu reduce concentraţia de acid uric din sânge, spun specialiștii.

Consumul de pepene mai ajută şi la protejarea vaselor de sânge, împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali. Consumul de pepene este benefic, de asemenea, pentru constipaţie, artrită sau gută.

Galben sau roșu?

Din punctul de vedere al sănătăţii şi nutriţional, pepenele galben este mai recomandat decât cel roşu. Asta deoarece conţine:

- 7.7% mai multe proteine/100 g decât cel roşu

- 20% mai mult magneziu/100 g

- 28.57% mai mult calciu/100 g

- 2.25X mai multe fibre/100 g

- 44.35% mai puţină fructoză/ 100 g.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”