Ce pedeapsă a primit o tânără din SUA care la 15 ani și-a omorât violatorul

Ce pedeapsă a primit o tânără din SUA care la 15 ani și-a omorât violatorul

Un tribunal din statul american Iowa a condamnat-o, marți, la cinci ani de închisoare cu suspendare pe adolescenta Pieper Lewis, în vârstă de 17 ani, sub acuzaţia că a înjunghiat mortal un bărbat care a violat-o, relatează BBC .

Tânăra a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu suspendare. Foto: Shutterstock

Adolescenta a trebuit să plătească 150.000 de dolari familiei bărbatului pe care l-a ucis în anul 2020, pe numele său Zachary Brooks. Ea avea 15 ani la acea vreme.

În anul 2021, Lewis și-a recunoscut vinovăția în fața instanței pentru omor involuntar și vătămare corporală intenționată. Ambele acuzații se pedepsesc cu până la 10 ani de închisoare, dar aceasta riscă să fie condamnată la 20 de ani de închisoare dacă încalcă termenii suspendării.

Tânăra și-a aflat pedeapsa, marți, de la judecătorul din districtul Polk County, David M Porter. Conform termenilor suspendării, Pieper Lewis va fi plasată într-o unitate specializată și trebuie să poarte un dispozitiv de urmărire.

„Sunt sigur că următorii 5 ani din viața ta vor fi plini de reguli cu care nu ești de acord. Dar aceasta este a doua șansă pe care ai cerut-o. Pe a treia nu o primești”, a afirmat judecătorul.

Spiritul meu a fost ars, dar încă strălucește în flăcări”, a citit Lewis, marți, dintr-o declarație pe care o redactase pentru ziua sentinței. „Sunt o supraviețuitoare”, a mai afirmat ea.

În anul 2020, adolescenta dormea pe un coridor, după ce a fugit dintr-o locuință în care era abuzată, când a fost racolată de un bărbat care a traficat-o către alții pentru a întreține relații sexuale.

Aceasta a afirmat instanței că unul dintre acei bărbați era Brooks, în vârstă de 37 de ani, care a violat-o de mai multe ori. L-a înjunghiat de peste 30 de ori în luna iunie a anului 2020, într-un apartament din Des Moines, când avea doar 15 ani.

Lewis a afirmat că a săvârșit o crimă, dar s-a apărat afirmând: „Am luat viața unei persoane. Dar intenția mea în acea zi nu au fost să iau viața cuiva. În mintea mea am simțit că sunt în pericol, ceea ce a dus la această faptă”.

Atât polițiștii, cât și procurorii nu au contestat faptul că Piper Lewis a fost agresată sexual și traficată, dar acuzarea susținuse că Brooks dormea în acel moment și nu reprezenta o amenințare imediată.

Mai multe state americane au adoptat legea „safe-harbour”, care acordă victimelor traficului de ființe umane un anumit nivel de imunitate, însă în Iowa acest act legislativ a fost blocat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...