Ce preparat nu va mânca niciodată regele Charles. Este interzis în bucătăria regală

Ce preparat nu va mânca niciodată regele Charles. Este interzis în bucătăria regală

Despre regele Charles se știe că nu ia niciodată prânzul, dar, atunci când mănâncă, ce preparate îi plac și ce preparate nu va consuma niciodată?

Regele Charles a interzis un ingredient în bucătăria regală FOTO Profimedia

Regele ia o pauză în fiecare zi, în jurul orei 13.00, dar nu pentru a mânca, ci pentru a face o plimbare. Potrivit lui Gordon Rayner, fost corespondent al Casei Regale, suveranul mănâncă mai târziu micul dejn, apoi preferă să lucreze. Monarhul consideră prânzul „un lux“, care îi răpește din timpul alocat muncii, potrivit lui Gordon Rayner .

Dacă regina Elisabeta a II-a nu mânca niciodată usturoi, ingredient interzis în meniurile familiei regale britanice, regele Charles are și el un aliment pe „lista neagră“. Acesta nu va mânca niciodată ficat de rață sau de gâscă, celebrul foie gras.

Ce mâncăruri îi plac regelui Charles

Considerat o delicatesă în întreaga lume, ficatul de rață a fost interzis de Charles încă de când era prinț, acum 14 ani. Acesta le-a impus bucătarilor săi să nu cumpere și să nu gătească acest ingredient. Decizia a fost salutată de organizațiile pentru protecția animalelor din întreaga lume, deoarece păsările sunt torturate și îndopate cu forța, pentru obținerea acestui aliment.

Fostul chef al familiei regale, Darren McGrady, a dezvăluit că regelui îi plac foarte mult ciupercile de pădure, ba chiar și-a instruit bucătarii unde să le caute pe domeniul de la Balmoral. „Îi plac ciupercile de pădure, odată am cules de la Balmoral niște hribi extraordinar de gustoși, pe care i-am adus la Palatul Buckingham Palace și i-am gătit“, a spus Darren McGrady, care a precizat că suveranul preferă și „carnea organică de miel“.

În timpul vizitelor sale a vizitat România, Charles s-a delectat cu preparate săsești, care i-au plăcut foarte mult. Actualul rege a savurat mâncăruri simple la Viscri: de la ciorbe și tocănițe săsești, la deserturi facute în casă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”