Ce riscă românii care îşi vând voucherele de vacanţă. Internetul e plin de astfel de anunţuri

Ce riscă românii care îşi vând voucherele de vacanţă. Internetul e plin de astfel de anunţuri

În ultimii ani, fenomenul vânzării voucherelor de vacanţă a luat amploare în România. Astfel, tot mai multe persoane aleg să publice anunţuri pe site-urile de specialitate sau pe reţelele de socializare, aşteptând oferte din partea cumpărătorilor.

Vouchere de vacanţă SURSĂ Arhiva Adevărul

La o simplă căutare pe paginile de vânzări, putem observa o mulţime de anunţuri prin intermediul cărora românii încearcă să obţină diverse sume de bani în schimbul voucherelor de vacanţă pe care le deţin.

Care sunt preţurile solicitate de români

De cele mai multe ori, cei care aleg să vândă aceste vouchere de vacanţă aleg să renunţe la o parte din valoarea lor pentru a atrage cumpărătorii. Astfel, în cele mai multe anunţuri găsite pe internet putem sesiza o diferenţă de aproximativ 500 de lei între valoarea voucherelor şi suma solicitată de vânzător.

De exemplu, un utilizator oferă spre vânzare vouchere de vânzare în valoare de 2.000 de lei pentru suma de 1.500 de lei, iar acest lucru poate fi atrăgător pentru cei care doresc să economisească bani în momentul în care merg în vacanţă.

Vânzare vouchere de vacanţă SURSĂ FOTO olx.ro şi publi24.ro

Vânzare vouchere de vacanţă SURSĂ FOTO olx.ro şi publi24.ro

Hotelierii poartă o parte din vină

Chiar dacă ştiu că se supun unui risc, românii aleg în continuare să vândă voucherele de vacanţă. O parte din vină o poartă şi cei care deţin unităţi de cazare, ce acceptă tichetele de vacanţă chiar dacă aceste nu sunt prezentate de către titular. Cei care se întreabă dacă voucherele sunt transmisibile pot găsi răspunsul foarte simplu, accesând turism.gov.ro.

,,NU! Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei", se precizează pe turism.gov.ro

Reporterii Adevărul au apelat trei unităţi de cazare de la malul Mării Negre, care au specificat în anunţ că acceptă vouchere de vacanţă. Astfel, chiar dacă a fost menţionat că tichetele de vacanţă sunt pe numele altei persoane, două dintre unităţile de cazare apelate au acceptat plata prin această metodă, precizând că nu pot exista probleme.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?