Ce RUȘINE! În ziua când România a pierdut un ACADEMICIAN, Politehnica a REALES rector un SLUGOI PSD!

Ce RUȘINE! În ziua când România a pierdut un ACADEMICIAN, Politehnica a REALES rector un SLUGOI PSD!

Ce rușine! În ziua în care România a pierdut un academician adevărat, un mare om de cultură, Politehnica București l-a reales în funcția de rector pe slugoiul pesedist Mihnea Costoiu. Pupilul tristei de Ecaterina Andronescu, buba din inima învățământului românesc! Costoiu nu este doctor și nu vorbește fluent nicio limbă străină! Dar a fost turnător la Securitate! Mai mult, este cercetat și a fost audiat în Dosarul Microsoft. După cum puteți citi mai jos.

Dacă ne uităm pe cv-ul lui Costoiu vom vedea că a ocupat 11 ani funcții la stat, de fiecare dată sub orânduirea PSD, mai mult, de fiecare dată sub ministeriatul Ecaterinei Andronescu: secretar general la Ministerul Educației (2001-2004), manager de proiect (2004-2005) și secretar de stat (din 2009). În privat a fost șeful serviciului Marketing de la compania Mecanică Fină (1995-1999) și apoi președinte la SC Citex SA (1999-2001) despre care nu am găsit informații relevante. Din toate aceste poziții ocupate este greu de apreciat gradul de competență managerială a lui Costoiu.

El a obținut o catedră la Universitatea Politehnică București unde potrivit propriului cv predă, din 2011, cursul și seminarul de “Ingineria Proiectelor Industriale”, nivel master, Facultatea de “Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor”.

Angajarea temporară a cadrului didactic asociat Mihnea Costoiu a fost aprobată prin decizia Rectorului Universității Politehnica din București, potrivit “Metodologiei privind ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din cadrul Politehnicii”. Adică, tot de către Mihnea Costoiu. De altfel, Mihnea Costoiu admite în declarația de avere pe care a dat-o în calitate de ministru al Învățământului pe 19 ianuarie 2013 și pe care o reconfirmă la 14 iunie 2013 că a câștigat 190 mii de lei din “activitate de management și implementare, activitate didactică” în cadrul UPB. Activitatea de management trebuie să se refere la poziția de rector a lui Costoiu, iar a doua la cea de cadru didactic asociat. Este o situație care frizează conflictul de interese.

Potrivit propriului său cv, Costoiu este la nivel B1 la ascultare, participare la conversație și exprimare scrisă la engleză și franceză. Potrivit Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi, B1 este asimilat nivelului de bază, persoana în cauză putând să înțeleagă punctele esențiale când este utilizată o limbă clară și standard și când este vorba de lucruri familiare în muncă, la școală, în timpul liber. Costoiu mai are trei niveluri pentru a ajunge să fie fluent în aceste limbi de circulație internațională.

Potrivit clasamentului mondial al universităților QS World University Rankins, Universitatea Politehnică București nu se află în primele 800.

A șasea în România

Nici pe plan național sau regional, Universitatea Politehnica București nu este în primele locuri. Potrivit clasamentului universităților din statele în curs de dezvoltare ale Europei și din Asia Centrală, intitulat QS World University  Ranking  Emerging Europe and Central Asia (EECA), România a avut monitorizate nu mai puțin de 12 universități, iar dintre acestea 7 au fost clasificate. Universitatea Politehnică ocupă abia poziția a șasea. Astfel, cea mai bine plasată este Universitatea București care se află pe poziția 36, urmată de Universitatea Babes Bolyai (Cluj, poziția 41), Alexandru Ioan Cuza (Iaşi, poziţia 51), Universitatea de Vest (Timişoara, poziţia 58), Gheorghe Asachi (Iaşi, locul 62), Universitatea Politehnică (Bucureşti, 101) şi Universitatea din Craiova pe poziţia 131. Acesta este un clasament regional care măsoară nivelul academic din 21 de state în curs de dezvoltare de pe două continente.

Și turnător

Mihnea Costoiu a devenit ”celebru” la nivel național după ce s-a aflat că s-a angajat încă de pe băncile liceului să colaboreze cu fosta Securitate. În 1988, când avea 16 ani și era elev la liceul „Tudor Vladimirescu“din Târgu Jiu, tovarășul utecist Mihnea Costoiu a semnat cu mâna sa un Angajament la Securitate, având numele conspirativ ”Iulian”. Potrivit Adeverinței 2437 din 04.05.2010, emise de CNSAS „domnul Costoiu Mihnea Cosmin este titular al dosarului fond rețea nr.R 251012. Domnia sa a fost recrutat la data de 06.07.1988, pentru supravegherea informativă din cadrul Liceului „Tudor Vladimirescu“ din Tg Jiu.“ Cu alte cuvinte, Costoiu avea sarcină să-și supravegheze colegii și profesorii și să-i toarne ulterior la Securitate.

Androneasca l-a acuzat pe Costoiu, la B1, că i-a falsificat semnătura pe contractul penal

Acuzaţii penale între doi penali pesedişti, în direct. Cercetată în Dosarul Microsoft pentru luare de mită şi trafic de înfluenţă, Ecaterina Andronescu s-a trezit în mijlocul unui nou scandal de corupţie. Este vorba despre modul de-a dreptul penal în care fosta bază Cutezătorii a ajuns în mâna fostului tenismen Dinu Pescariu. Implicat, la rândul său, până în gât în afacerea Microsoft. Luată la rost, în direct, la B1, la emisiunea Sorinei Matei de duminică seara, despre modul cum a fost semnată prelungirea contractului dintre Ministerul Educaţiei şi Pescariu, în 2009, pentru încă 25 de ani, cucuveaua pesedistă Ecaterina Andronescu a spus în direct că actualul ministru, Mihnea Costoiu, i-a falsificat semnătura. Mai mult decât atât, s-a arătat indignată de astfel de practici. Şi a recunoscut în direct că acea anexă de prelungire a contractului cu Pescariu este o făcătură ordinară. Pentru care cineva ar trebui să plătească. Facem menţiunea că Mihnea Costoiu era, la vremea semnării prelungirii, secretar de stat în ministerul educaţiei. Şi că, la rândul lui, este cercetat în Dosarul Microsoft.






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…