Ce se ascunde în spatele vânzării lui Dinamo. Cine sunt noii acționari și de ce planează întrebări asupra tranzacției

Ce se ascunde în spatele vânzării lui Dinamo. Cine sunt noii acționari și de ce planează întrebări asupra tranzacției

Vestea achiziției pachetului majoritar al lui Dinamo de către Red&White 2022 Management SRL i-a pus pe jar pe suporterii alb-roșii. Toți se așteaptă ca probleme financiare ale clubului să devină istorie și perioada de chin a clubului bucureștean să se sfârșească. Dar oare așa va fi?

Semnele de întrebare încep cu firma care a cumpărat cu 500.000 de euro gruparea din ”Groapă” de la fostul deținător, Dorin Șendrean. Red&White 2022 a fost cretă pe 6 octombrie 2022 și are sediul social pe strada Buzești din Capitală. Firma e deținută de doi asociați: Andrei Nicolescu (60%) și Eugen Gheorghe Voicu (40%).

Venită se nicăieri, Red&White Management SRL a reușit să îl convingă pe Dorin Șerdean, posesorul acțiunilor de la Lotus Perfect Product SRL, dar și pe membrii din Asocația „Peluza Cătălin Hîldan” să cedeze, în total, 80,7758% din acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. (72,7758% Lotus și 8% APCH), scrie ProSport.

Ce rol are Nicolae Badea

Cum a reușit o firmă fără un trecut financiar important să convingă părțile implicate la Dinamo să vândă? E clar că în spatele acesteia se află cineva și toate gândurile duc la fostul conducător al lui Dinamo, Nicolae Badea, cel care ar fi supervizat tranzacția.

Nicolae Badea a condus clubul cu ani în urmă. Foto Arhivă Adevărul

Nicolae Badea a condus clubul cu ani în urmă. Foto Arhivă Adevărul

Privit din afară, acest fapt nu ar fi un lucru rău. Pe vremea lui Badea, ”câinii” au avut o relativă stabilitate financiară, ba chiar și rezultate frumoase. Însă problema este dacă tranzacția s-a făcut doar ca să fie „fentați” creditorii!

Iar problemele financiare grave care amenință o echipă de tradiție a României ar putea continua. Asta pentru că noul acționar majoritar de la Dinamo ar fi condiționat investițiile viitoare de obținerea licenței și de aprobarea noului plan de reorganizare. În traducere liberă: vor băga bani doar dacă scapă de actualele probleme de care nu se poate scăpa decât dacă vine cineva și bagă bani!

Noii acționari promit plata datoriilor

Altfel, declarațiile celor doi noi acționari ai lui Dinao sunt frumoase: „Pregătim acest pas de mai multă vreme si salut decizia DDB și a domnului Serdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră. Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri. De azi, la Dinamo, toți tragem în aceeași direcție. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realități”, a spus avocatul Andrei Nicolescu.

"Începem astăzi un proiect care îşi propune să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alţi antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă şi eficientă. Nu e limbaj tehnic, ci un foarte necesar model de business, bazat pe competenţă, responsabilităţi şi obiective concrete. Astfel, vom pregăti în detaliu fiecare etapă din reconstrucţia acestui club. Implicarea mea în acest proiect reprezintă o iniţiativă personală, care nu implică nicio companie în care sunt acţionar.

Vorbe puține, fapte multe

Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporţionale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate. Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate. Aşadar, dincolo de speculaţiile şi zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate", a declarat și Eugen Gheorghe Voicu.

Aceștia promit că primul obiectiv al alb-roșiilor este obținerea licenței pentru sezonul viitor, lucru strict legat de plata datoriilor . În primă fază, noii proprietari vor vărsa aproximativ 7 milioane de euro în conturile clubului, scrie fanatik.ro. Iar planul de viitor este readucerea lui Dinamo în prim-planul fotbalului românesc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /