Ce se întâmplă în corpul nostru când este înnorat și plouă. Sfatul unui cunoscut psiholog ca să scăpăm de anxietate și depresie

Ce se întâmplă în corpul nostru când este înnorat și plouă. Sfatul unui cunoscut psiholog ca să scăpăm de anxietate și depresie

Meteosensibilitatea este un fenomen care influențează pe fiecare din noi într-o măsură mai mică sau mai mare. Ca să devenim imuni la capriciile vremii, este important să ne antrenăm ca să ne controlăm mintea.

Vremea influențează major mintea și emoțiile FOTO arhivă Adevărul

Mintea și emoțiile noastre sunt direct legate de meteosensibilitate. Pentru a înțelege mai bine fenomenul, vom explica cum funcționează creierul. Acesta are cinci unde cerebrale de bază , care în momentul de față pot fi măsurate cu precizie cu electroencefalograful.

Primele unde cerebrale (Beta) se manifestă de la 13 la 30 de herți, când suntem dinamici, activi. Urmează apoi undele Alfa, de la 8 la 12 herți, când intrăm în starea de veghe, la granița dintre somn și trezire, undele Teta, între 4 și 7 herți, când dormim și visăm, undele Delta, de la 0 la 4 herți, și undele Gamma, între 30 și 5.000 de herți.

„Mediul din exterior, vremea în mod special, ne influențează corpul fizic prin temperatură, umiditate, presiune, dar are un impact și asupra corpului emoțional prin stările pe care le avem. Dacă cerul este înorat o perioadă mai lungă de timp sau plouă mai multe zile, oamenii au tendința să fie posomorâți, depresivi și anxioși”, explică psihologul Stelian Chivu.

Explicația este simplă. Glanda pineală secretă mai multă melatonină, iar acest exces influențează direct mintea și starea de spirit. Undele cerebrale Teta, despre care se spune că sunt mintea vindecătoare sau mintea subconștientă, se ocupă de controlul stărilor psihomentale.

Cum ine nfliuențează mintea starea de spirit

În mintea subconștientă se găsesc marea majoritate a programelor mentale, emoționale și fizice. Când vremea este ploioasă o bună bucată de timp, iar cerul este acoperit de nori, se declanșează la nivelul minții subconștiente programele negative care îl duc pe cel în cauză la o stare depresivă sau anxioasă, iar ele vor somatiza în fizic sub forma unor boli.

„Când vorbim de controlul undelor cerebrale, ajungem inevitabil și la controlul stărilor psihomentale. Dacă ne lăsăm pradă programelor negative, de genul că ploaia te ține în casă sau aduce frigul, nu vom ajunge foarte departe. Dacă privim jumătatea plină a paharului, ne vom controla treptat undele cerebrale și vom lăsa în urmă gândurile și emoțiile negative”, spune psihologul Stelian Chivu.

Mintea subconștientă, arma secretă care ne poate vindeca

Mintea este, de fapt, o unealtă cu două tăișuri . O putem controla ca să ieșim din zona tenebroasă în care am intrat sau o putem lăsa să ne controleze, caz în care va activa toate programele și emoțiile negative din subconștient.

Cum ne controlăm mintea? Printr-o triere a gândurilor, ce ne va permite să identificăm și apoi să eliminăm ideile și programele negative, înlocuindu-le în același timp cu altele pozitive.

„Mintea subconștientă este cea mai mare resursă pe care o avem la dispoziție. Este capabilă să rezolve orice problemă emoțională și mentală cu care ne confruntăm. Tocmai de aceea este esențial să o controlăm prin preluarea controlului asupra undelor cerebrale. Este o vorbă care spune că nimeni nu te poate face să te simți rău sau inferior, anxios sau depresiv, decât cu acordul tău”, încheie psihologul Stelian Chivu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?