Ce se întâmplă în creier după o despărțire

Ce se întâmplă în creier după o despărțire

Toți cei care au trecut printr-o despărțire care doare știu că au momente când nu pot gândi clar. Parcă brusc ceva s-a întâmplat în creierul lor și nu mai pot gândi deloc rațional, ca înainte.

Adevărul nici nu e foarte departe. A demonstrat-o un studiu recent, care a presupus scanarea creierului a 69 de persoane care tocmai trecuseră printr-o despărțire, după cum arată  IFL Science .

Niciunul dintre subiecți nu fusese diagnosticat cu depresie, dar toți aveau simptome de depresie până la un anumit nivel, din cauza despărțirii.

Scanarea creierului participanților la studiu a arătat că severitatea acestor simptome se afla în strânsă legătură cu imposibilitatea creierului de a procesa informațiile.

Nu e prima oară când se observă că creierul persoanelor care au trecut recent printr-o despărțire nu mai funcționează corect. Se simte mai ales la nivel de organizare și a conexiunilor care se fac între neuroni.

Practic, comunicarea dintre neuroni este afectată de disperarea temporară resimțită de oamenii aflați în această situație.

Creierul nu mai poate înțelege și nici nu-și mai poate forma imaginea de ansamblu. Nu mai poate combina toate informațiile obținute pentru a obține un ”tablou”. De aici vin problemele de adaptare, integrare, răspunsurile comportamentale greșite la anumite situații.

 Pur și simplu, ne e greu să trăim zi de zi, totul pare mai dificil decât înainte și chiar e.

Starea noastră e una care oglindește ce se întâmplă în creier: haos. Iar acest haos de la nivel mental face ca funcția cognitivă să fie mult redusă.

Din păcate, această stare e posibil să nu fie trecătoare, putând fi declanșat un declin în ceea ce privește sănătatea mentală, chiar și în cazul celor fără un diagnostic clinic.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…