Ce se mai știe de înfocații susținători ai războiului din Ucraina, după ce au promis că se duc pe front

Ce se mai știe de înfocații susținători ai războiului din Ucraina, după ce au promis că se duc pe front

Cei mai devotați susținători ai lui Vladimir Putin au cerut frenetic un război mai dur împotriva Ucrainei. Doar câteva săptămâni mai târziu, o parte din cei care s-au bătut cu pumnii în piept că sunt gata să meargă pe front - sau să-și trimită propriii copii minori - par să-și fi uitat promisiunile, relatează Daily Beast.

Ramzan Kadîrov a aplaudat atacurile recente cu rachete asupra orașelor ucrainene FOTO Getty Images

Poate cea mai șocantă declarație a venit din partea liderului cecen Ramzan Kadîrov, care a promis săptămâna trecută că fiii săi - în vârstă de 14, 15 și 16 ani – se vor afla curând în cele mai „dificile” secțiuni ale liniei de front.

Ahmat, Eli și Adam sunt pregătiți să își folosească abilitățile în zona [de operațiuni militare speciale]. Și nu glumesc. A venit timpul să își demonstreze valoarea într-o bătălie reală, iar aceasta este dorința lor, pe care nu fac decât să o salut", a anunțat pe Telegram loialul lui Putin.

„Fac un apel la gură-cască care au afirmat că rudele mele nu participă la [operațiunea militară specială]: în viitorul apropiat veți avea ocazia să-i găsiți pe băieți [pe linia întâi] și să vedeți personal că AHMAT este PUTEREA!" a spus el, referindu-se aparent la unitatea de forțe speciale Ahmat desfășurată în Ucraina.

Criticilor din străinătate, pe care i-a considerat "războinici de fotoliu ceceni vorbitori de limbă cecenă", Kadîrov a spus: „Suntem convinși că până și copiii minori vor fi capabili să vă zdrobească, pentru că nu aveți nici curaj, nici onoare, nici demnitate. O să vedeți!”

12 zile care au trecut de atunci, timp în care Kadîrov a postat poezii și imagini cu luptători ceceni despre care a spus că se pregătesc să-i „pedepsească pe sataniști” în Ucraina, dar nu a menționat nimic cum că fiii săi s-ar fi alăturat lor.

Jurământul său a părut, de asemenea, uitat în mod convenabil atunci când a anunțat desfășurarea altor sute de voluntari ceceni în această săptămână, notează Daily Beast.

Secretarul de presă al lui Kadîrov și mai mulți consilierii de-ai săi nu au răspuns la solicitările de comentarii cu privire la faptul dacă adolescenții ar mai fi ajuns pe câmpul de luptă.

Totuși, Denis Pușilin, liderul marionetă al Rusiei în Donețkul ocupat, a distribuit o fotografie pe Telegram duminică dimineața, care pretinde că îi arată pe cei trei fii ai lui Kadîrov în Donețk. Adolescenții erau îmbrăcați în ținută militară, dar, în mod bizar, Pușilin nu i-a menționat deloc, anunțând în schimb că i-a acordat ministrului cecen al culturii Aișat Kadîrov - fiica lui Ramzan Kadîrov - Ordinul Prieteniei pentru susținerea acordată celor implicați în războiul lui Putin.

Bloggerii ceceni și rușii i-au cerut lui Kadîrov să se țină de cuvânt

Așteptăm mult trâmbițata <<participare la război>> a fiilor lui Kadîrov în varianta câtorva videoclipuri din spatele liniilor", a scris canalul cecen Telegram NIYSOO drept reacție la fotografie.

Mulți comentatori ruși au subliniat de asemenea că așteaptă din partea lui Kadîrov să se țină de cuvânt.

Ce fac acei războinici glorioși, fiii lui Kadîrov, au fost deja inițiați?", a scris un bărbat.

"Unde luptă fiii lui Kadîrov?", a comentat un altul.

Kadîrov este gata să trimită pe oricine pe front, atâta timp cât nu trebuie să meargă el însuși", a scris pe Telegram bloggerul Tumso Abdurahmanov, un critic de-ai săi.

„Bine, îi așteptăm pe fiii tăi pe front, Kadîrov".

„Kadîrov, unde ești, te cheamă. Te duci tu însuți? Sau îi vei trimite pe cei trei proști ai tăi?", a scris duminică un alt blogger cecen care îl critică pe Kadîrov, Hazan Halitov, disgtribuind imagini cu trupele ucrainene pe teritoriul recent eliberat.

„Atenție, nu trișați cu benzinăriile”, a atenționat el, cu referire la la încercarea lui Kadîrov, la începutul „operațiunii militare speciale”, de a pretinde că se află în Mariupol, Ucraina postând un selfie în fața unei benzinării situate în Rusia.

Între timp, oficialii ucraineni l-au ironizat pe liderul cecen pentru că s-a lăudat cu luptătorii ceceni, în timp ce el însuși nu a făcut nimic. „În vreme ce frații săi dragi se luptă în Ucraina pentru glorie pe TikTok, Ramzan Kadîrov însuși stă eroic în biroul său, antrenându-se pe un sac de box de 175.000 de dolari de la Louis Vuitton", a scris pe Telegram Anton Herașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne.

Kadîrov nu a fost singurul care a încercat să susțină mașina de război a lui Vladimir Putin cu promisiuni de sacrificiu personal. Mai mulți deputați ruși au promis, de asemenea, meargă pe câmpul de luptă, pe măsură ce indignarea publică față de ordinul de mobilizare al președintelui rus s-a răspândit în întreaga țară.

Dmitri Sablin, Serghei Sokol și Dmitri Hubezov - toți membri ai partidului Rusia Unită al lui Putin - au promis că vor lua parte la război.

Voi cere să fiu trimis în zona partea cea mai periculoasă a frontului și sunt gata să lucrez ca paramedic, scoțând băieții răniți de pe câmpul de luptă", a declarat Hubezov într-un videoclip postat pe Telegram.

Până duminică, nu era clar dacă Sablin, Sokol sau Hubezov se află în drum spre front. Sablin a distribuit joi mai multe fotografii făcute în regiunea Moscovei și, în rest, a fost tăcut în legătură cu planurile sale de a se alătura războiului. Hubezov, în afară de faptul că a postat o poezie, interpretată pe scară largă ca un semn că se pregătește pentru front, nu a oferit, de asemenea, alte actualizări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski