Ce vedeți este o nouă dronă marină de luptă dezvoltată de Industria ucraineană de apărare în plin război...

Ce vedeți este o nouă dronă marină de luptă dezvoltată de Industria ucraineană de apărare în plin război...

Industria ucraineană de apărare a dezvoltat o nouă dronă maritimă de luptă. Publicaţia "National Industrial Portal" a relatat că întreprinderea de stat ucraineană "SpecialTechnoExport" a dezvoltat drona maritima MAGURA V5. Detalii despre această nouă dronă au fost prezentate la expoziția internațională de apărare Internaţional Defense Industry Fair (IDEF 2023).

Drona maritima MAGURA V5 este o navă de suprafață multifuncțională fără echipaj uman, de nouă generație, dezvoltată în Ucraina.

Aceasta poate efectua o varietate de operațiuni, cum ar fi supraveghere, recunoaștere, patrulare, căutare și salvare, minare, protecție marină și misiuni de luptă. Drona maritima MAGURA V5 are un design ce îi permit să aibă o manevrabilitate excelentă.

,,Aceasta este o soluție accesibilă care poate fi lansată cu ușurință din orice locație îndepărtată. Controlul fără pilot minimizează nevoia de resurse umane pentru îndeplinirea misiunilor, reducând potențialele pierderi de vieți omenești în timp ce operează în medii dificile", spun dezvoltatorii.

Caracteristicile cunoscute ale dronei MAGURA V5 sunt:

Lungime: 5500 mm sau 5,5 m;
Lățime: 1500 mm sau 1,5 m;
Înălțime deasupra liniei de plutire: 500 mm;
Viteza de croazieră: 22 de noduri;
Viteza maximă: 42 de noduri;
Raza de acțiune: 450 mile marine (aproximativ 833 km);
Sarcină utilă: 320 kg;
Comunicații: radio sau comunicații prin satelit.

Drona MAGURA V5 seamănă destul de mult cu una dintre dronele cu care ucrainenii au atacat recent nava de recunoaștere rusească Priazovie, ceea ce ar putea fi dezvoltarea sa.

În martie, ucrainenii au prezentat și o nouă versiune a dronei militare navale ucrainene. Fotografiile au surprins două drone numite "Bakhmut" și "Pentru Raton".

Au fost documentate trei cazuri în care dronele maritime ucrainene au lovit nave rusești. Este vorba despre un atac din octombrie 2022 asupra unei fregate Proiect 11356R și a unui dragor maritim Proiect 266M, precum și despre lovirea navei de cercetare Ivan Khurs (Proiect 18280), în luna mai 2023. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate daune sau pierderi pentru Flota rusă din Marea Neagră.

Anterior, ministrul pentru industrii strategice Oleksandr Kamishin a declarat că Ucraina face progrese în ceea ce privește fabricarea propriilor rachete. Ucraina se îndreaptă acum cu încredere spre creșterea producției de arme proprii. Principalele forțe sunt îndreptate spre fabricarea propriilor sale rachete și au existat deja anumite succese în acest sens, a precizat el.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB