Ce venituri ar putea să adauge Campionatul Mondial de Fotbal  economiei Qatarului. Ţara ar urma să atragă 1,2 milioane de vizitatori

Ce venituri ar putea să adauge Campionatul Mondial de Fotbal  economiei Qatarului. Ţara ar urma să atragă 1,2 milioane de vizitatori

Ţara din Golful Persic ar urma să atragă 1,2 milioane de vizitatori în acest an, mai puţin decât estimările iniţiale conform cărora numărul de vizitatori urma să crească cu 1 până la 1,5 milioane de vizitatori, a declarat miercuri Nasser Al Khater, directorul general de la FIFA World Cup Qatar 2022, într-un interviu pentru Bloomberg Television, transmite Agerpres.

Qatarul vrea să profite de turneul care va începe în luna noiembrie pentru a-şi prezenta expansiunea rapidă dintr-un mic sat de pescuitori de perle într-o metropolă a Golfului Persic, o putere în domeniul exporturilor de energie şi un important hub de tranzit. Cu toate acestea, Campionatul Mondial de Fotbal 2022 este afectat de controverse legate printre altele de modul cum au fost trataţi muncitorii emigranţi, mulţi venind din ţările sărace.

Potrivit lui Nasser Al Khater, criticile ignoră progresele făcute de Qatar. Acesta a menţionat legislaţia referitoare la salariile minime pentru muncitori şi stabilirea programului lor de muncă.

Un alt motiv de îngrijorare îl constituie spaţiile insuficiente pentru cazarea fanilor care vor dori să participe la Campionatul Mondial de Fotbal.

Pentru a face faţă cererii preconizate, Qatarul a închiriat două vase de croazieră, i-a încurajat pe proprietarii de locuinţe să îşi închirieze proprietăţile lor către vizitatori şi de asemenea a pus la punct un sistem de zboruri de tip „shuttle" astfel încât fanii fotbalului pot să se cazeze şi în ţările din jurul Qatarului.

Mii de camere la multe hoteluri de lux au fost rezervate pentru oficialii FIFA şi jucători, a precizat Nasser Al Khater, adăugând că Qatarul va oferi mai multe camere de cazare pentru vizitatori.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 va fi găzduit de emiratul Qatar între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!