Cea mai bătrână girafă din Japonia a murit la vârsta de 32 de ani

Cea mai bătrână girafă din Japonia a murit la vârsta de 32 de ani

Momo, cea mai bătrână girafă crescută în captivitate din Japonia, a murit la vârsta de 32 de ani, au anunţat luni reprezentanţii unui parc safari aflat la nord de Tokyo, informează agenţia de presă Kyodo.

Născută în Nasu Safari Park, din Prefectura Tochigi, pe 30 decembrie 1988, acea femelă de girafă ar fi avut o vârstă de aproape un secol în echivalentul anilor umani, depăşind cu mult durata medie de viaţă a girafelor crescute în captivitate, care este de 25 de ani. Moartea ei s-a produs vineri.

Momo era cunoscută pentru curiozitatea sa încă de la o vârstă fragedă, însă, din cauza vârstei înaintate, începând din primăvara acestui an a petrecut mai mult timp odihnindu-se în spaţii închise.

Deşi în zilele călduroase Momo îşi părăsea incinta, "ea a murit exact când eram pe cale să-i sărbătorim ziua de naştere", a declarat îngrijitorul său.

Parcul japonez plănuieşte să amenajeze un monument comemorativ alcătuit din flori şi un panou special pentru mesaje care celebrează viaţa acestei girafe. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Florin Bădescu, editor online: Anda Badea)

Sursa foto: Nasu Safari Park /Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia