Cea mai bună fotbalistă a Spaniei mărturisește în instanță că sărutul cu Luis Rubiales nu a fost consensual

Cea mai bună fotbalistă a Spaniei mărturisește în instanță că sărutul cu Luis Rubiales nu a fost consensual

Acuzația fotbalistei vine după finala Cupei Mondiale de anul trecut, când Luis Rubiales, fost președinte al federației de fotbal, a sărutat-o pe buze la capătul unui act considerat de către fotbalistă drept neconsensual. Un judecător va decide acum dacă Rubiales ar trebui să fie judecat pentru agresiune sexuală și constrângere, conform bbc.com

Sărutul care i-a distrus cariera lui Rubiales Foto Profimedia

"Totul este în mâinile justiției, asta pot să spun," a declarat fotbalista reporterilor

Fostul șef al federației neagă acuzațiile. Hermoso, cea mai bună marcatoare a Spaniei , a depus mărturie în fața tribunalului timp de aproximativ două ore și jumătate, și conform presei spaniole, i-a spus judecătorului că sărutul a fost "neașteptat și în niciun caz consensual". Mărturia ei a reiterat declarațiile făcute cu câteva luni în urmă procurorilor, care au fost, ulterior, divulgate publicului de către televiziunea spaniolă.

Tribunalul examinează probe, inclusiv înregistrări de pe camerele de supraveghere, pentru a decide dacă să trimită plângerea ei penală pentru agresiune sexuală și constrângere în instanță.

Sărutul a avut loc în timpul ceremoniei de decernare a medaliei din Sydney pe 20 august anul trecut

Evenimentul s-a întâmplat după victoria Spaniei împotriva Angliei, în vara anului 2023. Un comunicat emis după finală și atribuit fotbalistei indica faptul că sărutul ar fi fost consensual. Ulterior, ea s-a plâns că a fost presată de oficialii federației spaniole de fotbal să-și pună numele la declarație. Rubiales este investigat pentru posibilă constrângere în legătură cu rolul său în presupusa presiune asupra jucătoarei.

.Jorge Vilda, antrenorul care a condus echipa spre gloria Cupei Mondiale înainte de a fi demis scurt după aceea, este și el investigat, împreună cu Albert Luque și Rubén Rivera, ambii execuți ai federației.

Fotbalista a declarat autorităților că gestul fostului șef al federației a fost făcut împotriva voinței ei

Hermoso a afirmat că nu dorea să fie sărutată și că s-a simțit "victima unei agresiuni". În conformitate cu legea spaniolă, un sărut fără consimțământ poate fi considerat o formă de agresiune sexuală. Pe de altă parte, Rubiales a susținut întotdeauna că sărutul a fost un "pupic consensual", dar în urma incidentului, a fost nevoit să demisioneze din funcția de președinte al federației spaniole de fotbal.

Procurorii au deschis o anchetă și în septembrie trecut i-a fost interzis de judecătorul de anchetă Francisco de Jorge să se apropie la mai puțin de 200 de metri de fotbalistă.

Într-o declarație către procurori dezvăluită de televiziunea spaniolă în octombrie, Hermoso a spus că "clar m-am simțit lipsită de respect" ca jucătoare și persoană. "Nu am făcut nimic pentru a ajunge în acea situație... cum aș fi putut să mă aștept la asta într-un scenariu al unei ceremonii de decernare a medaliei la o finală de Cupă Mondială?"

La 33 de ani, jucătoarea medaliată cu aur, a anunțat luni, 1 ianuarie, că își schimbă clubul

Astfel, Jenni Hermoso părăsește echipa Pachuca din Mexic, unde a jucat din 2022, pentru formația Tigres UANL, cel mai de succes club feminin din țară. Rolul său în controversă a făcut-o o figură publică de seamă dincolo de lumea fotbalului. În Ajunul Anului Nou, a fost invitată la postul național de televiziune TVE, unde a declarat că este recunoscătoare pentru "acest schimb pe care îl aducem în ceea ce privește egalitatea și solidaritatea" și a felicitat coechipierele sale din Spania pentru "victoria pe care au obținut-o".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat