Cea mai ciudată escrocherie online a durat 12 ani. Cine era iubitul căruia o tânără i-a trimis 290.000 de dolari

Cea mai ciudată escrocherie online a durat 12 ani. Cine era iubitul căruia o tânără i-a trimis 290.000 de dolari

Una dintre cele mai ciudate escrocherii online a fost rezolvată de Poliția din Shanghai, după ce o femeie a fost înșelată timp de 12 ani de o persoană care se dădea drept un cunoscut prezentator TV, cu 290.000 de dolari.

Femeia a fost păcălită 12 ani de propria prietenă FOTO Shutterstock

Femeia de vârstă mijlocie a aflat după 12 ani cine era de fapt iubitul ei de pe internet. Imediat a reclamat fapta la Poliție, relatează South China Morning Post. În toți acești ani, persoană care se dădea drept un cunoscut prezentator TV, a înșelat-o cu aproximativ 2 milioane de yuani, adică aproximativ 290.000 de dolari. Toată lumea a fost uimită în momentul în care s-a descoperit că „escrocul” s-a dovedit a fi cea mai bună prietenă a victimei.

Toată grozăvia a fost pusă la cale de escroacă, identificată drept „doamna Yu”. Ea și-a recunoscut vinovăția și le-a povestit anchetatorilor că totul a început de fapt mult mai devreme, din perioada în care ea și prietena ei, identificată acum drept „doamna Li”, erau adolescente.

De la ce a pornit totul

O afirmație făcută în urmă cu mulți ani în urmă de către mama lui Li a înfuriat-o la culme pe Yu, care a promis răzbunare . Femeia a spus în glumă că Yu era urâtă și va avea probleme să-și găsească un soț.

După câțiva ani, Yu i s-a lăudat prietenei sale că îl cunoaște pe un prezentator de știri care era singur și își căuta soție. După cum era de așteptat, Li a fost interesată și i-a cerut prietenei să o pună în legătură cu acesta.

În acel moment, escroaca a început să-și creeze profiluri false pe rețelele sociale, cu numele și poza prezentatorului și a abordat-o pe Li pretinzând că este acel bărbat fermecător.

Nu i-a fost foarte greu să o păcălească pentru că știa despre ea ce pasiuni are și care sunt așteptările ei de la un bărbat.

Mai dificil a fost menținerea unei relații virtuale de durată. De fiecare dată când Li cerea să-și cunoască iubitul în persoană, Yu găsea o scuză. În schimb, o copleșea cu declarații de dragoste, așa că Li a rămas prinsp în această capcană.

Yu a fost arestată

La început, Yu nu plănuise să-i ceară bani, însă în 2018, trecând printr-o perioadă dificilă financiar, și-a încercat norocul. Știind că Li ar fi în stare de orice pentru iubitul ei, Yu a tot cerut sume importante de bani, sub diferite pretexte. Când Li și-a cheltuit toate economiile, a făcut presiuni asupra prietenei sale, cerându-i s-o ajute să-și cunoască iubitul virtual. Trecuseră mulți ani și a bpnuit că ceva este în neregulă.

Li a vrut să-l confrunte și să-i ceară toți banii înapoi, amenințând că va merge la Poliție. Încolțită, Yu a decis să-i mărturisească prietenei ei toată povestea, sperând că va fi iertată.

Li însă nu s-a lăsat înduplecată și a depus plângere la Poliție. Yu a fost arestată, dar ancheta în acest caz este încă în curs.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...