Cei 4 membri regali danezi rămași fără titluri: nepoții reginei Margareta, „șocați și triști“

Cei 4 membri regali danezi rămași fără titluri: nepoții reginei Margareta, „șocați și triști“

Regina Margareta, singura regină a Europei și cel mai longeviv monarh de pe continent, a șocat Danemarca acum câteva zile, când a anunțat că și-a deposedat patru dintre cei opt nepoți ai săi de titluri, relatează South China Morning Post .

Nepoții lăsați fără titluri de Regina Danemarcei FOTO Instagram

De la 1 ianuarie 2023, descendenții Alteței Sale Regale Prințul Joachim își vor putea folosi doar titlurile de Conte și Contesă de Monpezat, titlurile lor anterioare de Prinț și Prințesă a Danemarcei încetând să mai existe”, se arată într-o declarație emisă, miercuri, de palatul regal.

Iată care sunt cei patru nepoți care au fost deposedați de titluri:

Nikolai William Alexander Frederik

 Nikolai William Alexander Frederik FOTO Instagram

Nikolai William Alexander Frederik FOTO Instagram

Nikolai William Alexander Frederik, în vârstă de 23 de ani, este fiul cel mare al prințului Joachim și al fostei sale soții, Alexandra, Contesa de Frederiksborg.

Prințul Nikolai a atras atenția prin aspectul său uimitor și a crescut în popularitate atunci când a debutat ca model pentru Burberry în anul 2018. De atunci, a apărut în diverse prezentări de modă, precum ar fi în show-ul Dior Homme toamnă/iarna 2020, mergând alături de supermodelul și actrița Cara Delevingne.

A apărut și în Vogue Scandinavia, care a scris un articol despre el și despre cariera sa. Prințului îi place să-și păstreze viața personală departe de ochii lumii, dar în anul 2015 a dezvăluit la radio DR P4 că este un mare fan al muzicii deep house.

De asemenea, prințul Nikolai are planuri diferite în viitor, astfel că a aplicat la Copenhaga Business School. Digital Networth afirmă că tânărul are o avere netă cuprinsă între 3- 5 milioane de dolari.

El a oferit și o reacție ziarului danez Ekstra Bladet, spunând că frații lui sunt „foarte triști” din cauza veștii. „Suntem șocați de această decizie și de cât de repede s-a trecut la fapte. Sunt foarte confuz și nu înțeleg de ce trebuie să fie așa”, a spus Nikolai.

Felix Henrik Valdemar Christian

 Felix Henrik Valdemar Christian FOTO Instagram

Felix Henrik Valdemar Christian FOTO Instagram

Al doilea copil al Prințului Joachim și al fostei soții Alexandra l-a urmat pe fratele său mai mare. Conform diferitelor publicații media, prințul Felix a debutat ca model pentru bijutierul Georg Jensen.

În acest moment, planurile sale de viitor nu sunt cunoscute, dar se pare că prințul, în vârstă de 20 de ani, se va concentra pe modelling. Conform Celebb Networth, prințul are o avere netă cuprinsă între 1- 2 milioane de dolari.

Henrik Carl Joachim Alain

Henrik Carl Joachim Alain FOTO Twitter

Henrik Carl Joachim Alain FOTO Twitter

După ce Prințul Joachim s-a despărțit de prima sa soție, a întâlnit-o pe Prințesa Marie, cu care are doi copii. Prințul Henrik Carl Joachim Alain are același nume cu faimosul său bunic patern, regretatul prinț Consort Henrik, care a murit în anul 2018.

Prințul Henrik, în vârstă de 13 ani, locuiește la Paris cu părinții și sora sa mai mică, conform Royal Central.

Athena Marguerite Françoise Marie

Athena Marguerite Françoise Marie FOTO Twitter

Athena Marguerite Françoise Marie FOTO Twitter

Singura fată dintre cei patru frați, precum și cea mai mică, Athena Marguerite Françoise Marie este fiica Prințului Joachim și al Prințesei Marie.

Prințesa Athena are 11 ani și este pasionată de fotografie.

Motivul pentru care au fost deposedați de titluri cei patru nepoți

Motivul oficial a fost acela de a le permite celor patru copii ai fiului ei cel mic, Prințul Joachim, să trăiască o viață mai normală. Astfel de decizii au fost luate și de alte familii regale din Europa pentru a-și slăbi monarhiile.

Prin decizia ei, Majestatea Sa Regina vrea să creeze un cadru pentru ca cei patru nepoți, într-o măsură mult mai mare, să își poată modela propria existență fără a fi limitați de considerațiile și obligațiile speciale pe care le are o apartenență formală la Casa Regală, așa cum presupune o instituție”, a comunicat palatul.

Care a fost reacția părinților

Conform revistei Hello!, prințul Joachim a fost șocat. Revista a scris că un jurnalist de la ziarul Ekstra Bladet a vorbit cu acesta, iar prințul a afirmat că toți sunt foarte triști.

Nu este niciodată distractiv să-ți vezi copiii fiind maltratați așa. Ei înșiși se află într-o situație pe care nu o înțeleg”, a afirmat prințul Joachim.

Când a fost întrebat dacă casa regală l-a informat mai devreme despre această hotărâre, prințul Joachim a afirmat: „În luna mai, mi s-a prezentat un plan, în care scria că atunci când copiii au împlinit fiecare 25 ani, se va întâmpla”.

Mama celor doi fii mai mari ai prințului Joachim a declarat presei daneze că a fost „șocată” de decizie.

Acesta a venit din senin. Copiii se simt excluși”, a declarat contesa Alexandra pentru cotidianul BT.

Nu pot înțelege de ce le este luată identitatea”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro